Skip to main content

Ormen skifter ham - eller gør den?

| Administrator | Nyheder 2010

Den 28.-29. august inviterer OK Pan Århus til Midgårdsormen i Marsellisborg/Fløjstrup skov med stævneplads ved Moesgaard Strand.

Konceptet for stævnet er ændret i forhold til de seneste års Midgårdsorm. Vi har valgt at ændre konceptet, ikke for forandringens skyld, men fordi vi har en ambition.

Vores ambition er at lave Danmarks største stafet for hold. Hvilket betyder så mange deltagere som muligt (500 deltagere som sidste år eller gerne flere). En sikring af den særlige stemning omkring stafet bibeholdes igennem hele stævnet, hvilket forstås som så mange løbere i skoven på samme tid samt så publikumsvenligt som muligt.

For at nå disse ambitioner har vi lavet følgende ændringer af konceptet og med følgende begrundelser:


  • En klasse, Thor. Alle konkurrerer mod alle og sikrer mange løbere i skoven på en gang.

  • To natture samt en skumring. Nattursløbere er en mangelvare i mange klubber.

  • Så få begrænsninger som muligt. Giver mange klubber mulighed for at deltage og med så mange hold som muligt.

  • Begrænsninger i forhold til antal af Herrer fra 17 til 40 årige. Dette for at tilgodese klubber med bredde fremfor elite.

  • Begrænsninger i forhold til ungdomsløbere, ældre løbere samt dameløbere. Sikrer at bredden også er repræsenteret og vil give flere klubber mulighed for at være med i konkurrencen.

  • Mulighed for at deltage med tre løbere på samme mellemsvære bane. Giver mulighed for at en løber, der mestrer en mellemsvær bane, kan deltage. Nye løbere kan deltage uden risiko for holdet. Dette giver igen klubber mulighed for at kunne deltage med så mange løbere som muligt.

  • Neutralisering af stafetten om natten. Få løbere har overskud til at kunne få ødelagt deres nattesøvn. Absolut ikke attraktiv for publikum at skulle stå op klokken to natten og se 8 Thor-hold starte. Neutraliseringen giver også mulighed for hold at være med i konkurrencen igen, selvom de er blevet løbet agter ud på de tre første ture.

  • Ungdomsklasse. Giver unge løbere mulighed for at prøve kræfter med stafetmetoden uden at skulle skade et helt klubhold.

  • Mixhold. Giver mulighed for at selv de mindste klubber i Danmark kan være med samt at større klubber ikke skal lade løbere blive hjemme fordi der ikke var plads på holdet.

  • Forholdsvis korte ture. Alle har mulighed for at komme igennem Midgårdsormen og sikrer bredden.


Første Midgårdsorm blev holdt i 1976 - også med OK Pan Århus som arrangør. Det foregik ligeledes i Marsellisborg skov med stævneplads ved Moesgaard Strand. Der var én klasse med 10 ture, og der stillede 73 hold til start. Det vil sige at der var 730 deltagere.
Se beskrivelse af arrangementet i O-posten fra dengang.

Spørgsmålet er om Midgårdsormen overhovedet skifter ham. Eller om vi bare er "back to basic".
Med håb om at I tager godt imod det forandrede koncept og får arrangeret en fantastisk klubtur til Østjylland i weekenden den 28. - 29. august med DM mellem og Midgårdsorm.


På vegne af OK Pan Århus
Stævnelederne
Per Dahl og Jeanette Finderup

http://www.soenniksen.dk/orm2010/