Skip to main content

Gavekort til orienteringseliten

| Administrator | Nyheder 2010

Gavekortene lunede i den kolde sne, da junioreliten deltog i Nordjysk 2-dages

Sportsbutikken ’Løberen’ var på pletten, da de bedste juniorløbere deltog i ’Nordjysk 2-dages’, der blev afviklet ved Skagen i weekenden.
Checken fra sportsbutikken lyder på 50.000,- kr hvert år over en 4-årig periode. Pengene blev fordelt som gavekort til Danmarks bedste orienteringsløbere – og junioreliten tog sin part af beløbet.

Dermed er butikken med helt fremme, når det gælder målrettet hjælp til træningsforberedelserne til Junior VM som afvikles i Nordjylland til sommer.

Foruden juniorerne var 1.700 andre løbere fra især Danmark, Norge, Sverige og Polen mødt op til ’Nordjyske 2-dages’. De trodsede sneen og gennemførte to orienteringsløb i Kirkemilen ved Skagen og i Ålbæk Klitplantage.
Den megen sne i skovene gjorde det vanskeligt for løberne.
Marius Thrane Ødum fandt en brugbar løbsteknik.
- Jeg løb en slags kapgang oven på isskorpen for ikke at dumpe igennem. Det var ikke kønt - men effektivt.
- Med al den sne var skoven ikke egnet til egentlig orienteringstræning – men det var en god gang grundtræning frem til Junior VM, supplerede Marius.

De to løb var samtidig starten på Combineering Cup. Det er 11 ranglisteløb fordelt over hele året, og her konkurrerer de bedste juniorløbere i forskellige terræntyper. Til november kåres den endelige vinder i finalen ved Jættemilen i St. Dyrehave på Nordsjælland.

http://nordjysk2dages.dk/