Skip to main content

En plads nærmere OL medalje for Allan Thesbjerg

| Administrator | Nyheder 2009

Allan Thesbjerg viste i dag igen sit høje tekniske niveau på dagens mellemdistance, ved at bytte gårsdagens 9. plads ud med en 8. plads.

Døve-landsholdets landstræner, Emil Thorsen, rapporterer fra mellemdistance ved Deaflympics:

Allan Thesbjerg viste i dag igen sit høje tekniske niveau på dagens mellemdistance, ved at bytte gårsdagens 9. plads ud med en 8. plads.

Allan får en fortjent 8. plads efter endnu en teknisk flot præstation under ekstreme forhold. Kun et bom på næstsidste posten på ca 2-3 min ærger Allan, da han kommer i mål.

Bruno Ottesen kommer godt igennem banen idag, men sidder lidt fast i nogle af de tætte partier, hvor han også mister tid. Dog var der højt humør i mål: "Det var så vildt, jeg har aldrig, og kommer aldrig til at løbe i sådanne forhold igen!", siger den 37-årige løber. Bruno ender på en acceptabel 19. plads

På forhånd var der en vis spænding om hvad der ventede løberne, fordi det ikke havde været muligt at træne i denne terræntype før konkurrencen. Terrænnet var højlandsområde (ca 800 m.o.h.) med dybe raviner og 1½ m høj græs at kæmpe sig igennem. Med den information forstår man godt at banelæggeren havde lagt en bane på "kun" 3 km.

Spændingen blev kun større, da himlen åbnede sig kort før start, og et tropisk regnskyl væltede ned over deltagerne - assisteret af en sær kombination af tæt tåge og hårde vindstød. Det var så slemt, at der var tale om at aflyse konkurrencen.

Men det gjorde arrangørerne heldigvis ikke, for forholdene arbejdede nemlig til danskernes fordel. Tæt tåge gør orienteringen sværere. Netop det o-tekniske er danskernes force. Så det var bare om at komme ud i skoven og lave en god teknisk præstation, og håbe på de mere letløbene konkurrenter bommede sig ud af konkurrencen.

Dagens resultater findes her: http://orienteering.2009deaflympics.org/files/614-1040-188.php

http://www.deaflympics.dk/