Skip to main content

Allan Thesbjerg i top 10 til OL for døve

| Administrator | Nyheder 2009

Igår blev første orienteringskonkurrence ved OL for Døve skudt igang med sprint i Yang ming park i Taipei.

Fra landstræneren for døvelandsholdet har vi modtaget følgende rapport:

"Det blev til en rigtig god start for det danske landshold, Allan Thesbjerg blev nr. 9 på den 1.9 km lange bane. Et meget flot resultat som blev båret igennem af en meget disciplineret teknisk indsats. Banen havde 16 poster, men da banen bød på to transportstræk af i alt ca. 1 km stod posterne rigtigt tæt i en lille kinesiske have.

Det var en meget spændende og krævende bane taiwaneserne havde lavet.
En anden dansker i aktion idag, Bruno Ottesen, endte lige akkurat udenfor sin målsætning om en top 15 placering, som nr. 16. Efter et løb som han siger ikke kunne have gjort bedre, hvilket er meget tilfredsstillende at kunne sige når man kommer hjem fra et teknisk svært orienteringsløb.
Lars Vikkelsø Ryberg havde god fart på partier af banen, men lavede også fejl der kostede dyrt. Så han måtte tage til takke med en 22. plads.


Det var vigtigt for holdet at få et godt resultat på netop sprinten, fordi terrænnet også bruges til stafetten der løbes på søndag den 13. Holdet føler sig derfor nu godt klædt på til at løbe en god stafet.

Se tv indslag om de danske orienteringsløberes præstation her:

http://www.deaflympics.dk/Nyheder.aspx?id=71


Det var i øvrigt et rigtigt flot stævne som organisatorerne havde stykket sammen. Placeret 800 m over havet, med udsigt over Taipei, bød OL organisationen på kort og baner af høj klasse og ikke mindst direkte tv transmission på national tv fra hele konkurrencen.


Idag (den 9/9) står den på mellemdistance, hvor der igen er høje forhåbninger til DM-mellem 4'eren Allan Thesbjerg. Bruno Ottesen starter kl 11:32 (dansk tid: kl 5:32) og 4 min senere går Allan i skoven."

http://orienteering.2009deaflympics.org/files/614-1040-161.php