Skip to main content

Sydvestjyske 5 dages i 2010

| Administrator | Nyheder 2009

Det er glædeligt at de danske sommerstævner er ved at vinde fodfæste igen

Det er glædeligt at de danske sommerstævner er ved at vinde fodfæste igen. Senest med en velbesøgt SKAWDYST 2009. Sommer, sol, vind, klitter og strand er gode venner med orienteringsfolket. Krævende teknisk præget orientering helt uden brombær, brændenælder og bregner.

I 2010 bliver der endnu en chance, for sådanne oplevelser. Udover Vestjysk 2 dages, Vikingedysten og Læsø udbydes, der i dagene 10.-14. august 5 dage med toporientering i sydvest.

Med helt nye kort over terræner, der har været lukket land for orientering i årtier, bliver der her en unik chance for en klub- familie eller single ferie i Danmark.

Anledningen er at EFOL afholdes i Danmark i 2010. EFOL er den internationale organisation, der står bag afvikling af: European Foresters’ Orienteering Championships. Altså Europamesterskabet for skovfolk i orientering. Det bliver 17. gang dette mesterskab afholdes og første gang i Danmark.

Der er således tale om 5 publikumsløb, som vi har oplevet det ved WOC 2006, NOC 2007 og senest MTB-O EOC 2009.

Det bliver med korte baner og mange poster. Fri start indenfor et interval og med baner i Kærgård, Blåbjerg og Nyminde samt Vesterlund plantager. En sprint vil også indgå. Det overvejes lige nu om ikke den skal afvikles i Varde bys smalle og krogede gader.

Arrangement får stævnecenter i Nymindegab, nordvest for Varde, med OK West og OK Esbjerg som arrangør i tæt partnerskab med Dansk Orienterings-Forbund samt ikke mindst Skov- og Naturstyrelsen, Blåvandshuk. - Et yderst interssant og perspektivrigt partnerskab.

Læse nyhed om EFOL-Guld og Sølv til Danmark via link.

http://www.do-f.dk/nyheder/news.cgi?id=4034