Skip to main content

Dobbelt bronze til Danmark

| Administrator | Nyheder 2009

Dagens stafet bød på to medaljer til juniorlandsholdet

Sidste dag på junior-VM bød på to gange stafetbronze til Danmark. I et fysisk meget krævende terræn skulle løberne tage de sidste kræfter ud af kroppen. Med to publikumsposter og med 2500 tilskuere var der stor stemning på stævnepladsen. Selv solen skinnede efter nogle regntunge dage i Italien.

I dameklassen startede Emma Klingenberg ud for Danmark på førstetur. Emma havde lidt problemer i starten men fandt rytmen og løb i mål som nummer 5 godt et minut efter førende Norge. Efter Emma tog Ida Bobach over og hun kæmpede sig flot op til en tredjeplads med Schweiz lige efter. Tredje tur blev en rigtig gyser. Sverige gik først ud men tabte fem minutter frem mod første publikumspost. Schweiz, der skiftede lige efter Danmark efter anden tur, løb en fremragende sidstetur og var uimodståelig. Med Schweiz i spidsen stod spændingen mellem Norge, Danmark og Sverige på den sidste halvdel af banen. Signe Klinting kæmpede til det sidste og sluttede kun 10 sekunder efter Norge. Danmark tog dermed bronze.

Lige efter damernes målgang kom meldingen fra skoven, at Søren Bobach lå nummer tre efter den første tredjedel af banen. Dermed var der dobbelt bronze i sigte. Søren løb ud som fjerdemand over et minut efter Norge og Sverige, men Søren formåede, at holde placeringen som nr. Tre og løb i mål sammen med Marius Ødum og Rasmus Thrane Hansen med det danske flag højt hævet. Marius Trane Ødum startede med en meget stabil førstetur og siftede til Rasmus Thrane Hansen 1.32 efter førende Sverige. Rasmus Thrane Hansen løb holdet op fra en 13. plads til en femteplads og Søren Bobach startede som lyn og torden ud på sidsteturen. Marius sagde lige efter Sørens udløb ” det der bliver bronze – Søren er så stærk i det her, og det passer ham perfekt”. Knap 43 minutter efter løb de tre drenge i mål med hænderne over hovedet. I denne sammenhæng skal det nævnes, at de to danske 2. hold kom flot i mål efter flere rigtig gode præstationer.

Med ialt seks medaljer til dette års junior-VM, og en fjerdeplads i holdkonkurrencen, så er det det bedste danske juniorresultat nogensiden. Grunden til denne succes er dels begrundet i en stor talentmasse, men er også begrundet i en stor arbejdsindsats af holdets fire ledere i Italien – Julie Larsen, Ditte Olesen, Sune Jørgensen og Lars Lindstrøm. Specielt de to sidstnævnte Lars Lindstrøm (talentudviklingstræner) og Sune Jørgensen (juniorlandstræner/ fysisk træner) har leveret et fremragende arbejde med løbernes udvikling. Det team er arbejder omkring junioreliten er uden tvivl et af de stærkeste.