Skip to main content

Mere metal – Guld og sølv til Danmark

| Administrator | Nyheder 2009

Denne gang ved 16th. EFOL i Tjekkiet

Ugen har ikke bare budt på sol over Danmark og metal i stride strømme ved MTB-O EOC i Nordsjælland. Også i de tjekkiske bjerge ved guldminebyen Zlaté Hory, ca. 250 km øst for Prag, viste danskere sig frem på fornemmeste vis, men i silende regn.

14 lande havde sendt deltagere til dette europamesterskab for skovfolk i orientering. Især de nye EU nationer i Østeuropa var stærkt repræsenteret sammen med Norge, Sverige og Finland. Og der blev løbet stærk i det krævende kuperede mine terræn, med et utal af detaljer og finurligheder.

Med i billedet kommer, at de knap 300 deltagere i disse mesterskaber fik tung regn og tåge at slås med hele ugen. Og endda i en sådan grad at der var landsbyer, der blev skyllet væk og 9 mistede livet i de samme bjerge, som mesterskaberne blev afviklet i.

Arrangørerne var pressede, men formåede at få det stramme program afviklet efter planen.

Guld og sølv
Det danske hold bestod af Hans og Søren Jessen fra Skov- og Naturstyrelsen, Vestsjælland, der begge tillige er medlemmer af Hvalsø OK og Nicoline Lorenzen og Sven Wodschow, Skov- og Naturstyrelsen, Blåvandshuk, som tillige er medlemmer af OK West og OK Pan, samt undertegnede som DOF observatør. Sidstnævnte fordi DOF i samarbejde OK West og OK Esbjerg næste år står som værter for 17th. EFOL i Nymindegab.

Det blev Søren der tog guld i Sprint. Det skete i M 20 efter et perfekt løb allerede på mesterskabernes første dagen. Den anden medalje til faldt Nicoline, der efter to absolut godkendte løb i sprint og mellemdistance i W18, som eneste danske pige fik lov til at stille op på et til lejligheden sammenstykket og helt upåagtet hold i stafetten og endda i W21.

Her viste hun klassen på den meget vanskelige 2. tur. Hun gik i skoven som nr. 5, og dukkede overraskende op på en sikker 2. plads fra den regntunge grøn-grå-mudrede skov. Et flot løb af Nicoline, der sikkert blev fulgt op på 3 tredje tur, så en velfortjent og helt overraskede sølv kom i hus.

Danmark til mere guld
Formålet med min deltagelse, var primært at samle erfaring. Danmark er nemlig i dagene 10.-14. august 2010 vært for det næste EFOL. Vi mødte velforberedt og lave en fin stand, og en flot præsentation, så ingen af de knap 300 deltagere fra de 14 lande, er i tvivl om hvor de skal hen næste år.

Vi fik megen ros for vores oplæg, og ser frem til sammen med OK West og OK Esbjerg, at løse den store opgave. Især det forhold at vi samtidig åbner op for en ”Sydvestjysk 5 dages”, hvor alle kan komme i skoven i som publikumsløbere vakte interesse.

Vi ser derfor frem til et noget større EFOL event i august 2010, hvor der bydes på stort set jomfruelige klitterræner i højeste klasse. Og det få hundrede meter fra noget af Danmarks bedste badestrande i den bedste sæson.

Flere holdledere, især fra de nordiske lande fortalte os at vores oplæg var til rent guld. Det tog vi gerne med hjem, og håber at rigtigt mange danske orienteringsløbere vil bakke os op, så vi får et stort og flot mesterskabsstævne næste år.

Sæt derfor – allerede nu - kryds i din kalender udfor dagene: 10.-14. august 2010.

http://www.efol2009.cz/?page_id=681