Skip to main content

Et af skovens store træer er faldet

| Administrator | Nyheder 2009

Vi har mistet Ove Gasbjerg

Det var med stor sorg at vi modtog underretningen om, at Ove døde fredag den 22. maj 2009, efter en tid med svær sygdom.

Ove levede og åndende for orienteringsidrætten. Lige fra hans unge år i O-63 og siden hen med udgangspunkt fra Silkeborgområdet, hvor Ove fra alle vinduer i familiens hjem kunne nyde udsigten over uendelige skovområder.

Hans livslange engagement for Dansk Orienterings-Forbund førte ham bl.a. via træningsudvalget til posten som forbundsformand, som han bestred med stor dygtighed og indsigt gennem mange år. En uvurderlig indsats, der blev kronet med udnævnelsen til æresmedlem ved forbundets repræsentantskabsmøde i marts 2000.

Ove tænkte altid visionært og fremadrettet, og altid med sigte på hvordan orienteringsløb kunne profileres og udvikles bedst muligt. Specielt vil vi huske Oves indsats for at sætte orienteringsidrætten i Danmark på det internationale verdenskort gennem hans ihærdige arbejde i International Orienteering-Federation. Der stod respekt om Ove og hans holdninger i det brogede landskab af orienteringsnationer i IOF.

Mit første møde med Ove i dette regi var, da han en del år forinden tog initiativ til at søge Verdensmesterskaberne, WOC, til Danmark i 2006. Siden da har Ove og jeg i stor udstrækning kørt parløb i IOF og NORD-samarbejdet. Jeg vil savne dig kære Ove, især som en god ven og som mentor og rådgiver i international orienteringsregi.

Ove tog også føringen i udviklingen af MTB-orientering, hvor han havde blik for det store potentiale, som lå i denne orienteringsdisciplin. Ove var selv aktiv på MTB'en, senest i forbindelse med MTBO-WOC i Polen sidste år, hvor hans søn, Torbjørn, fejrede triumfen med en guldmedalje i stafet.

Også uden for orienteringsidrætten arbejdede Ove visionært, og alligevel stadig for orienteringsløb. Stiftelsen af Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole er en af Oves største bedrifter. Og lige siden starten har HNIE produceret stribevis af orienteringstalenter og stærke ledere til forbundets organisation.

Dansk Orienterings-Forbund skylder Ove både taknemmelighed og stor respekt for det fantastiske arbejde, han har udført for vores idræt. Ove - dine holdninger og visioner findes overalt i nationalt og international orientering i dag, og vi har alle forpligtelsen til at bære dem videre.

Vore tanker og medfølelse går til Oves familie i disse svære stunder.

Bisættelsen finder sted fra Knøsvej 7 (Knøsen), fredag den 29. Maj 2009 kl. 14.00

Æret være Oves minde.

Helge Søgaard
Formand
Dansk Orienterings-Forbund