Skip to main content

God dag for DOF's talentudvikling

| Administrator | Nyheder 2008

DOF talentudvikler på højeste niveau

Team Danmark har i dag meddelt DOF, at ansøgningen om implementering af ATK-konceptet i dansk orientering er godkendt. Godkendelsen har trukket lidt ud, men det har været værd at vente på.
Det betyder en sparring over de kommende tre år omkring træning af vore unge talenter, og det betyder helt kontant et Team Danmark tilskud i samme periode på ikke mindre end 900.000 kr.
Med dagens meddelelse har Team Danmark altså godkendt vort oplæg til orienteringsspecifik træning, alt sammen beskrevet i bogen ’Talentets udvikling – fra nybegynder til ekspert’

DOF er dermed det 6. af i alt 13 forbund , som er med i Team Danmarks ATK projekt, der har fået deres oplæg til forbundets idrætsspecifikke implementering af ATK godkendt.
ATK står for Aldersrelateret Trænings Koncept. Vi har foreslået og fået godkendt, at vi i DOF giver det et navn, der fortæller, hvad det drejer sig om i DOF: ’Godt træningsmiljø for orienteringstalenter’.

I forbundets ansøgning er formålet med projekt ’Godt træningsmiljø for orienteringstalenter’
beskrevet således:
•\tat omsætte det beskrevne træningskoncept i ’Talentets Udvikling – fra nybegynder til ekspert’ til handling.
•\tat skabe kvalitet i træningen på alle niveauer, men i dette projekt specielt på klub- og regionalt niveau.
•\tat fastholde og talentudvikle i ungdomsrækkerne.
•\tat skabe en kontinuerlig udvikling af talentmassen.
•\tat fastholde juniorlandsholdets position som direkte fødekæde til verdenseliteniveau i de første senior år.
•\tat sikre uddannelse og udvikling på leder/træner siden, så der fremover er kompetente folk til at varetage træneropgaver på alle niveauer (fra klub til landshold)

Efter input på to møder i foråret fra TKC-trænere, klubfolk, ungdomstrænere og -ledere og andre interesserede i talentudvikling skal implementeringen af ’Godt træningsmiljø for orienteringstalenter’ ske på tre hovedindsatsområder:
1)\tUdbygning og strukturering af øvelseshjemmesiden på trainer.do-f.dk, den elektroniske del af ’Talentets Udvikling – fra nybegynder til ekspert’
2)\tImplementering af ATK-konceptet i minimum 10 klubber med tilhørende træningsvejledning og uddannelse ude i klubberne over de kommende 3 år via Yde-Yde kontrakter.
3)\tImplementering af ATK-konceptet i træneruddannelser, uddannelse af trænere på alle forbundsniveauer i ATK-konceptet, uddannelse af ATK-konsulentkorps, uddannelse af trænere i ATK-klubber.

Der er nedsat en Projektgruppe med overordnet ansvar for projektets strategi, opfølgning og evaluering:
K. K. Terkelsen, projektleder, Henrik Jørgensen, ATK-konsulent, Morten Pedersen, B&U repræsentant, Gert Nielsen, breddekonsulent, Mads Ingvardsen, DOF’s direktør

Daglig ansvarlig for projektets gennemførelse og kvalitet er: K. K. Terkelsen og Henrik Jørgensen
Evt. yderligere oplysninger fås ved henvendelse til K. K. Terkelsen, tlf.: 75871705, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.