Skip to main content

EM Guld nr. 2 i denne uge til Lasse B. Pedersen

| Administrator | Nyheder 2008

Lasse er kongen af MTB-O i år - 2 stk. VM guld & nu foreløbig 2 EM guldmedaljer

Lasse Brun Pedersen, Ballerup OK, viste igen i dag at han formodentligt er verdens og ihvert fald Europas bedste mountainbike orienteringsrytter, fortæller vor udsendte Johan Holkmann Jacobsen fra langdistancen ved EM i Nida, Litauen.

Sejren blev på sølle 18 sekunder til Anton Foliforov, mens bronzen gik til verdensmesteren på lang, Ruslan Gritsan, 47 sekunder efter Lasse.
Det er anden gang på 3 dage at Lasse Brun Pedersen vinder guld til Danmark, efter at han onsdag vandt mellemdistancen. Lasse var 30 sekunder efter Anton Foliforov på radioposten i skoven 2 km før mål, men en rasende fart til slut på banen fik han lukket hullet og derudover gjorde russeren det svært for sig selv med en lille fejl kort før mål.

Den godt 21 km bane blev kørt i kystnært terræn med stejle bakker og hidsige nedkørsler over skrænter og trapper. Allan Jensen, Silkeborg OK, der igår var et enkelt lille fejlklip fra at vinde guld på EM sprinten måtte på en af disse stejle trapper en tur ud over styret og kom blodig og forslået i mål på en ellers udemærket tid. Det rakte til en 16. plads. Allan melder sig dog helt klar til stafetten lørdag eftermiddag.

EM-debutanten Erik Skovgaard Knudsen, Faaborg OK, har overrasket positivt ved disse mesterskaber. Idag var det lige ved at alt lykkedes. Erik klippede radioposten kort før mål i allerbedste tid, men desværre gik det derefter galt og et 2 et halvt minuts bom var for meget i den skarpe konkurrence. Erik endte på en 8. plads kun 2 minutter fra guldet.

1. Lasse Brun Pedersen, Ballerup OK 84:20
2. Anton Foliforov, RUS 84:38
3. Rusland, Gritsan, RUS 85:07
8. Erik Skovgaard Knudsen, Faaborg OK 86:20
16. Allan Jensen, Silkeborg OK 90:16
24. Bjarke Refslund, OK Pan Århus 93:08

Link til EM-hjemmesiden herunder

http://www.mtb.lt/index.php/pageid/247