Skip to main content

Nye skove åbnes..

| Administrator | Nyheder 2008

Løvenholmskovene får besøg af orienteringsløbere fra det meste af Danmark...

Arrangørerne har stolt sendt os denne pressemmeddelse:

Orienteringsklubberne OK Djurs og Randers OK har for første gang i mange år fået mulighed for at afvikle et orienteringsløb i de udfordrende skovområder. Det sker søndag den 31. august 2008.

”Løvenholmskovene er et spændende naturområde, ikke mindst for o-løbere, fordi der er store relativt uberørte områder, som er svære at orientere sig i. Normalt er det kun tilladt for publikum at færdes på skovvejene, men her kommer vi tættere på den natur, vi holder af”, udtaler Max Hansen, OK Djurs.

”Vi er derfor taknemmelige for, at vi efter mange år igen har fået tilladelse til at arrangere et åbent orienteringsstævne i området. I et positivt samarbejde med skovrider Hefting har vi lagt orienteringsbanerne i den vestlige del af Løvenholmskovene. Det sker med alle mulige hensyn til skovens dyr, idet store områder friholdes for aktivitet, og her kan vildtet være uforstyrret”, slutter Max Hansen.

Skovrider Claus Hefting, Løvenholm udtaler:
"Det er mange år siden der har været åbent løb i Løvenholm; men OK Djurs og Randers OK har forstået at indpasse arrangementet med fuld hensyntagen til vildtet. Der findes i vores område en unik kronvildtbestand, som kræver en særlig beskyttelse, så det har været nødvendigt at friholde store vildtlommer; men der er stadig plads til en orienteringsmæssig udfordring. Velkommen til Løvenholms enestående natur."

Selve stævnepladsen placeres på Eldrupgaards arealer. Søndag formiddag den 31. forventes op til 150 løbere fra det meste af landet at starte på deres baneforløb, som efter nogle spændende kilometer gennem skoven når målet ved Eldrupgaard.

Løberne får ved start udleveret et nytegnet specialkort til orienteringsbrug. Herpå er angivet et antal poster, som skal opsøges i den rigtige rækkefølge. Udfordringen ved o-løb er ikke kun at finde posterne, men også den hurtigste vej dertil.


Se hjemmesiden - Der er deltagerbegrænsning...

http://www.randers-ok.dk/lob/20080831/indbydelse.html