Skip to main content

Klar til MTB-O VM

| Administrator | Nyheder 2008

Det danske MTB-O landshold viser god form op til året VM i Polen....

Tekst og billeder: Michael Hoffmann:

Gennem den seneste uge har landsholdet i MTB-O vist tegn på at vi godt kan skrue forventningerne op i top når VM løber af stablen i næste måned i Polen.

Selvom der fortsat er godt fire uger til VM begynder og at der nok kommer et par skarpe konkurrenter mere til, så beviste det danske landshold i MTB-O, i et stærkt besatte etapeløb i Nowa Kaletka i Polen, at det er i god form med henblik på VM i polske Stare Jabùonki den 24.-31. august.

Udover at vise flaget overfor konkurrenterne var det også en mulighed for at undersøge det det polske terræn nærmere. Det særlige her er, at man må cykle/løbe i skovbunden, modsat i Danmark, hvilket naturligvis giver andre og flere vejvalgsmuligheder. Det så ud til, at det fungerer fint for det danske landshold.

Line Pedersen til tops
Overtegnede skrev før etapeløbet, at det skulle blive spændende at følge Line Pedersen, især i forhold til de stærke udenlandske ryttere på startlisten. På nær en ganske middelmådig sprint, som gav en 12. plads, viste hun, at en forudgående træningslejr i Italien havde båret frugt, i hvert fald på tempoet. En 1. plads, tre 3. pladser og en 4. plads sendte et klar signal til omgivelserne om at formen langt hen ad vejen er på plads. Samlet blev det som nævnt til en flot 1. plads efter de seks etaper.

Line har givet udtryk for at hun er klar over at tempoet til VM får en hak opad fra de øvrige, noget som overraskede hende sidste år ved VM i Tjekkiet. Men hun føler selv at hun er godt på vej. Herfra kan vi kun konstatere at det bliver utrolig spændende at følge Line til VM!

Stærke herre-præstationer
De fem landsholdsudtagne herrer viste alle at formen er høj og målet er sat ind på det foranstående VM. Konkurrencen er hård, men det ser ud til at det danske niveau tilsvarende er hævet.

Bedst gik det for den danske mester Torbjørn Gasbjerg som samlet blev en flot nr. 2 efter den suveræne australier Adrian Jackson. På etaperne blev det bl.a. til to 2. pladser og dårligste placering var en 7. plads.

Lasse Pedersen udtrykte det vel mest præcis da han konkluderede at Torbjørns bundniveau p.t. et meget højt. Det er det og det tegner godt for vores forsvarende verdensmester på sprint.

Lidt overraskende blev Allan Jensen en samlet nr. 3. Efter placeringer mellem nr. 10 og 14 på de fem første etaper kørte han en forrygende sidste etape og blev nr. 2. Vi ved at Allan har farten og vi ved han normalt er i toppen i den hjemlige cup, nu mangler vi bare at se det til et mesterskab. Måske kommer det i år!

På den samlede 4. plads kom Lasse Pedersen, som ellers begyndte med at komme 17 min.(!) for sent til start på førstedagens sprint. Alligevel blev det til en samlet 4. plads efter placeringer mellem nr. 2 og nr. 7 på etaperne. Stabilt og flot kørt af VM-sølvvinderen på langdistancen fra i fjor. Som Torbjørn har Lasse ligeledes et højt bundniveau.

Mest imponerende synes alligevel at være Bjarke Refslund, som efter et fejlklip på sprinten leverede stabile og gode præstationer i resten af ugen. Bedste etapeplacering blev en 7. plads. Bjarke har vist fin fremgang i år, bl.a. med sin første cup-sejr for en måned siden og han går uimponeret til den når han er i terrænet. Holder formen, så er hans målsætning om en top-20 placering ved VM inden for rækkevidde. Tip: Hold øje med Bjarke til VM!

Sent torsdag aften ankom den sidste herre, Søren Strunge, til Nowa Kaletka efter en 20-timers køretur fra Barcelona. Det betød at han kunne deltage i de sidste tre løb og det gjorde han eftertrykkeligt med en sejr på mellemdistance samt en 4. og en 6. plads. Meget stabilt af den førende i den hjemlige Friluftsland MTB-O cup, som både har farten og teknikken på plads.

Øvrige landsholdsemner
Som tidligere skrevet skal der udtages endnu 1 herre og op til 2 damer. Hos damerne står valget angiveligt mellem Rikke Kornvig, Anne-Mette Nørregaard og Pernille Brunstedt.

Pernille har, efter forlydende, meldt fra, hvorfor de to øvrige skal bevise at de har niveauet til at komme i top-40 til VM. Rikke Kornvig beviste i Polen at viljen og evnerne er til stede. Ikke det hele var til topkarakter, men det er nok også for meget at forvente fra den unge århusianske komét, som har vist stor fremgang i år. Alligevel blev det til fire top-15 placeringer i et stærkt damefelt og det bør pege i retning af en VM udtagelse. Dels fordi hun har potentialet til en top-40 placering, men også fordi man kan bygge videre på fremgangen mhp. mesterskabserfaring inden EM i Danmark om kun 11 måneder i Nordsjælland.

Sent lørdag aften ankom Erik Skovgaard Knudsen og han nåede således at deltage i den sidste etape med en 22. plads som resultat. Det skal man nok ikke lægge alt for meget i og Erik er naturligvis fortsat et emne til den sidste ledige herreplads.

Samlet vurdering
Alt i alt fornemme danske præstationer i Polen. Udover de nævnte eliteryttere var der en del danskere til start i Polen og det gav flere klassevindere i motionsklasserne, det kan forhåbentlig ses her på et senere tidspunkt, når arrangørerne opdaterer hjemmesiden.


Læs mere om MTB-O VM fra den 24.-31. august 2008 i Polen via link.

http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/woc.htm