Skip to main content

Nyt dansk formandsskab

| Administrator | Nyheder 2008

Danmark er ny leder af European Federations...

En god nyhed fra mødebordet -

"På torsdagens møde under VM-ugen i Tjekkiet, blev Helge Søgaard, formand for DOF, valgt som Chairman, og Erik Nielsen, senest kendt som generalsekretær for WOC2006 i Danmark, som Secretary General.

Herved har dansk orientering endnu engang vist, at vi ønsker at medvirke aktivt i det internationale arbejde omkring udviklingen af vores idræt, hvilket er helt i overensstemmelse med de mål som DIF har sat for en international satsning.

IOF familien er organiseret med flere regionale organisationer, hvoraf medlemsnationerne i Europa udgør langt den størst og mest indflydelsesrige, under navnet European Working Group/European Federations (EWG).
Foruden Danmark, er også Østrig, Serbien, Frankrig og Slovakiet medlemmer af ledelsen af EWG, og Helge og Erik afløser hhv. Bjørn Benrtsen fra Norge og David May fra England.


Opgaverne i EWG består i at varetage både den løbende drift af international orientering i Europa, samt at tage initiativ til en række udviklingsopgaver.

På driftssiden drejer det sig om tildeling af Europamesterskaber (EOC) til medlemsnationerne. Dels senior EOC, ungdoms-EYOC, men også MTBO og SKI-O, samt at sikre tildelingen af kontrollanter til disse arrangementer. Endvidere at administrere medaljeleverancer og de regelsæt der ligger til grund for afviklingen af Europamesterskaberne.

På udviklingssiden ønsker vi at sætte fokus på en forbedret økonomi for arbejdet omkring europamesterskaberne samt en større synlighed og fokus på disse regionale mesterskaber.
Dette skal bl.a. ske gennem ensartethed på præmiesiden, større eksponering via IOF’s website og en general markering af europæiske synspunkter i IOF-sammenhæng.

Desuden ligger der også en vigtig opgave i at sikre – i samarbejde med IOF’s disciplinkommissioner – at sikre at der er relevante arrangører på banen til fremtidige europamesterskaber.

Møderne og drøftelserne i EWG er baseret på anvendelse af internettet og telefonmøder. Der afholdes normalt et årligt møde for alle medlemsnationer i forbindelse med Verdensmesterskaberne og de IOF-møder, der finder sted ved denne lejlighed.

Helge Søgaard
formand".

Læs mere

http://www.woc2008.cz/en/iof-congress.html#IOF_Congress