Skip to main content

Unge i fokus

| Administrator | Nyheder 2008

Tre unge fra Allerød og Roskilde tog en delte 1. præmien hjem til projektudvikling i forbundet. Danmarks Idræts-forbund støtter projektet med kr. 150.000.

Det hedder i pressemeddelelsen:

Dit våben er kort og kompas, og din bane går fra post til post gennem tætte skove, dybe vandfyldte grøfter, flænsende brombærranker og irriterende brændenælder.

Din værste konkurrent ånder dig i nakken, men du kæmper en indædt kamp for at holde ham bag dig frem til mål. Og det lykkes - på skærmen, som det lykkedes i virkeligheden dagen før ved stævnet i Jylland!

Den virtuelle sportsverden og den rigtige sportsverden er fra nu af smeltet sammen og har åbnet et hav af nye muligheder for at rekruttere og fastholde unge løbere i orienteringssporten.

”Catching Features Live” er navnet på vinderprojektet i en stor konkurrence, udskrevet blandt alle specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund, og bag vinderprojektet står bl.a. to unge løbere fra orienteringsklubben OK Roskilde, 19-årige Michael Bay Kreiberg og snart 18-årige Martin Laage Kragh.

De har sammen med, formand Troels Bent Hansen og ungdomsløberen Rasmus Lau fra Allerød samt formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Jette Kreiberg, OK Roskilde, udviklet konceptet som svar på, hvordan man gør sin idræt så attraktiv for de 10-18-årige medlemmer, at de vælger at forblive i idrætsverdenen.

”Catching Features Live” bringer den virtuelle og den virkelige verden sammen og skaber helt nye cool rammer for en sport, som opfattes som lettere nørdet.

Konceptet giver mulighed for turneringer, hvor deltagere i Øst- og Vestdanmark kæmper mod hinanden. I den ene ende af landet løber deltagerne på rigtige baner og noterer vindertiderne.

Derefter uploades banerne, og nu løbes der virtuelt i den anden ende af landet og vice versa – en vinder kåres. Eller der løbes stafetløb, hvor halvdelen af banerne løbes i virkeligheden, den anden halvdel på skærmen.

Vinderprojektet blev præsenteret ved en reception tirsdag den 6. maj 2008 i Idrættens Hus i Brøndby. I det næste halvandet år skal projektet udfærdiges endeligt med egen hjemmeside, etablering af interesse hos andre klubber, indspilning af præsentationsvideo og opsætning af en turneringsplan.


Herfra et stort tillykke – Det er bare godt gået!

http://www.dif.dk/OmDIF/Forside/Nyheder/2008/05/20080506_vindere_ungefokus.aspx