Skip to main content

Svensk landstræner skifter til Danmark

| Administrator | Nyheder 2008

Åke Jönsson bliver ny landstræner i Danmark
”Vi har gjort et enestående kup!” er reaktionen blandt de danske landsholdsløbere og deres ledere.

Åke Jönsson er kendt og vellidt overalt i den internationale orienteringsverden. Åke Jönsson, har før han kom i den svenske landsholdsledelse, været træneren bag nogle af verdens mest succesrige klubhold, Halden SK i Norge og IFK Göteborg i Sverige.

Åke Jönsson glæder sig til opgaven og udtaler; ”Jeg kender de danske løbere rigtigt godt fra træningslejre og konkurrencer og glæder mig meget til, at gøre en indsats for at løfte dem frem til internationale toppræstationer”. Åke forsætter ”rekrutteringsgrundlaget i Danmark er mindre end i Sverige, men Danmark har nogle meget store talenter, som det bliver spændende, at arbejde med i fremtiden”.

Sportschef Ole Lind konstaterer med glæde; ” At en af verdens bedste trænere vælger, at forlade den svenske landsholdsledelse for, at blive landstræner i Danmark, er et enormt skulderklap til alle danske landsholdsløbere og til dansk orientering i det hele taget”.

Åke Jönsson stopper straks arbejdet på det svenske landshold og starter hurtigst muligt med arbejdet som dansk landstræner.


Yderligere oplysninger:
Sportschef, DOF, Ole Lind, tlf. +45 41 96 93 71
Kommende landstræner, DOF, Åke Jönsson tlf. +46 451 108 08 - +46 734445444
Konsulent, TEAM Danmark, Jens Meibom, tlf. +45 4326 2529