Skip to main content

Stor intereresse for SkoleSprinten

| Administrator | Nyheder 2007

Skoleorientering på programmet ved Dansk Skoleidræts årskursus

Dansk Skoleidræt afholder hvert år et årsmøde for alle medlemmer i kredsbestyrelser over hele landet. I år forgår det på Svendborg Vandrerhjem, hvor de ca. 80 deltagere samles fra torsdag den 27. til lørdag den 29. september. På årsmødet er der mange forskellige indlæg og aktiviteter som deltagerne kan høre og afprøve. Da det er i en søsportsby, er der mange aktiviteter omkring vandsport, men også en aktivitet med at løbe orienteringsløb i byen kan prøves lørdag eftermiddag.

Torsdag aften var DOF’s breddekonsulent inviteret til at holde det allerførste indlæg. Skolesprinten og orientering i skolen var emnet. – SkoleSprinten ser meget spændende ud når man læser om det i forskellige blade, siger bestyrelsesformand for Dansk Skoleidræt Lene Mygenfordt. - Derfor vil vi også rigtig gerne høre mere om det indenfor skoleidrætten.

I forbindelse med skolekortprojektet, og gennem andre erfaringer har mange klubber konstateret at de ikke har fået nye medlemmer ved at lave skoleorientering, og derfor er interessen for at lave orienteringsløb for skolerne begrænset til nogle enkelte klubber.

Da konceptet til SkoleSprinten blev skabt var det med et håb om at mange elever og mange skoler over hele landet vil give en synlighed, der vil gøre det ’in’ at løbe orienteringsløb blandt unge. Men ud fra mine klubbesøg har jeg kunnet konstatere, at jeg ikke skal reklamere alt for meget på skolerne, fordi der ikke er ret mange klubber der vil lave SkoleSprint-stævner. Især ikke hvis eleverne ikke har været igennem et undervisningsforløb.

Det er derfor om at finde en balance. Der er over 4.000 elever, fordelt på over 220 klasser og 70 skoler der indtil nu i år er registreret som deltagere i SkoleSprinten. Men der er kun 6 klubber, der har stået for arrangementerne.

Der er imidlertid ingen tvivl om at en god undervisning, og det at prøve nogle sjove orienteringsaktiviteter på skolerne vil skabe en synlighed og en interesse hos børnene for også at ’gå til’ orienteringsløb. Vi skal i klubberne bare være mere villige til at lege og lave aktiviteter for børnene på deres præmisser.

Derfor blev indlægget til en ”Prøv lige at spørge klubberne i kredsen om de kan lave et årligt stævne for flere skoler, og fortæl at det skal være som afslutning på et undervisningsforløb”. Dette fulgt op at et tilbud til skolerne i hver kreds om et kursus i tegning af skolekort, og et kursus i sjove orienteringsaktiviteter. Et tilbud, der kom rigtig god respons på.

Du kan se præsentationen på linket nedenfor.

http://buu.do-f.dk/buu/skoleind.pdf