Skip to main content

Hjul-ben

| Administrator | Nyheder 2007

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt

I går var Orienteringsklubben Esbjerg vært for det ugentlige træningsløb i det Sydvestjyske. Sammen med OK West har vi fast træningsløb året rundt på onsdage i sommertiden og lørdagen i vintertiden.

Det var ikke så meget de sædvanlige baner der trak opmærksomheden blandt de 32 deltagere der mødte op denne aften kl. 17.30 i Marbæk Plantage. Nej, det nye var at A banen, der normalt er traditionel hovedunderarmen sort plantagebane på 7-10 km, denne aften var lavet om til et nyt koncept.

Længden var udbygget til 12 km, og banen faldt i to afsnit med kortskifte. Først en 8 km MTB-O bane med 9 poster og derefter en 4 km mellemdistancebane med 17 poster og masser af stræk på tværs og finorientering til fods.

En multibane som hele 10 prøvede kræfter med. Vinder blev Asger Købke i en tid på 1.14.56.

Der var tilfredshed med konceptet, der forener to helt forskellige orienteringsteknikker. Det skete ved at kombineret MTB-O, der har få poster ved sti og vej, lange delstræk og masser vejvalgsorientering - med den halvt så lange mellemdistancen, der har mange korte delstræk og hvor der med fordel kan løbes lige på posterne, der ligger tæt og som er placeret ved de små finurlige terrængenstande inde i skoven.

Stemningen var i top og en tur i skoven på 5 til 7 kvarter fandt de fleste helt passende, når cyklen er med.

Som banelægger er der også tale om et fornuftigt mix. Vi har normalt 5 baner til træningsløb – tre sorte, en gul og en grøn/hvid. Det gode er her at de 3 sorte baner fint deler poster med mellemdistancen inde i skoven, mens den gul og grøn/hvide deler poster med MTB-O banen.

Konceptet, der lyder på 8+4 km =12 km., kan de fleste klare til et træningsløb. Både deltagere og banelæggere. Eneste ekstra service er måske lidt flere poster i skoven og printede kort. Det er lidt træls og tager lang tid at skulle prikke 28 poster ind.

Man kunne endeligt også tænke sig vi udbød MTB-O delen af Hjul-ben, som en M-bane.

MTB-O delen af banen på de 8 km er jo også velegnet som en ren Motionsløbertræningsbane. Denne del kunne uden yderligere besvær for banelæggeren tilbydes en helt ny gruppe af medlemmer, som gerne vil løbe i skoven, men kun på sti og vej. Det er jo ideen fra den "lange lette" bane, som vi aldrig fik succes med, vi hermed får foræret. Succen kom ikke. Måske var ideen alligevel god nok, men det var markedsføringen, der svigtede ?

Ideerne er hermed givet videre – Hvem laver næste "Hjul-Ben", eller måske burde vi kalde disciplinen for en "M-bane" - Multibane...