Skip to main content

Nål til Flemming

| Administrator | Nyheder 2007

Det var i går en stor dag for ...

Det var i går en stor dag for Dansk Orienterings-Forbund.

Det er nemlig ikke hver dag at Danmarks Idræts-Forbund vælger at tildele en person i et specialforbund under DIF sin æresnål.

Men det skete i går, da beskedne Flemming Nørgaard ved DM Lang i Klinteskoven fik DIF nålen stukket i overtræksdragten af vores tidligere formand for forbundet og medlem af DIF's bestyrelse, Torkil Laursen.

Torkil havde trods sin høje alder og dårlige bentøj taget turen til Møn med denne ene opgave. Han var rørt og glad over atter at opleve hans elske DOF i fuld vigør på en dejlig stævneplads.

Det var Torkil, der om nogen åbnede for en vigtig udvikling i dansk orientering. Som formand samlede har den yngste hovedbestyrelse i hele DIF, herunder en ung rebel ved navnet, Flemming Nørgaard fra Viborg.

Han var ved at ødelægge sporten og det økonomiske fundament for sporten med sine ideer om at tegne orienteringskort, i stedet for at bruge de særtryk af GI kort, som forbundet tjente gode penge på.

Det er lidt underligt at tænke på i dag – men dengang var det alvor, og heldigvis vandt Flemming og bror Leif det slag. Siden blev det for Flemming hele udviklingen af orienteringssporten med dansk satsning på eliten i 1970’erne, og på internationalt plan i IOF, hvor det især var kortområdet, der optog hans tid og kræfter.

De senere år er der så føjet lederskab for et par rigtigt store stævner til. Trods en økonomiske bet på WOC 2006, er der ikke tvivl om at det mesterskab længe vil stå som ”The Best Ever WOC”.

Men Flemming ligger ikke på den lade side. Knap slap han WOC 2006 og sit job på Århus Universitet, før han atter er tilbage i DOF. Denne gang som en meget inspirerende kortsupervisior.

Det startede med en kortrevolution i 1960’erne, men Flemming er ikke den der hviler på æresbevisningerne. Netop i fredags var han til vigtige forhandlinger om at erhverve adgangen til et helt nye og fantastiske grundmateriale til korttegningen.

Intet er afgjort, men hvis det lykkes, vil det blive en nye kortrevolution vi de kommende år kommer til at opleve. Meget mere om det….

Tillykke og tak herfra til både Torkil og Flemming.