Skip to main content

Fremtidens medaljekandidater fik chancen i dag

| Administrator | Nyheder 2007

Med valget af Rasmus Søes og Tue Lassen til herrernes stafethold fik fremtiden en chance

De bedste danske chancer for medaljer er i morgen på sprinten og landstræner Jakob Ødum valgte derfor at spare rutinerede stafetløbere som Mikkel Lund og Claus Bloch. I stedet var det fremtidens stjerner Rasmus Søes på 1. tur og Tue Lassen på 3. tur som fik muligheden for at få international stafeterfaring i en ung alder. Sammen med rutinerede og altid stabile René Rokkjær på 2. tur leverede det danske hold med sin 14. plads en godkendt indsats, selvom der var et stykke op til ønskemålet om en placering i top 10.

Rasmus Søes lagde fint ud og var med helt fremme på 1. radio. Men farten i feltet var høj og Rasmus måtte efter et ikke optimalt vejvalg og et enkelt bom slippe teten og skiftede som nummer 17 ca. 3 minutter efter de førende finner, der havde Mats Haldin på første tur. Mats afløste Jarkko Houvila som blev endnu et offer for de maveproblemer flere løbere har måtte bukke under for i løbet af ugen.

På 2. tur løb mistede René ca. 4 minutter til teten, men løb i betragtning af, at han stort set løb alene hele vejen, et fint løb. Ligesom Rasmus var han ikke helt tilfreds med alle sine vejvalg, men det lykkedes ham alligevel at løbe Danmark op på 12. pladsen, og han kunne sende Tue Lassen ud for at kæmpe mod Australien, Estland og Tjekkiet om 11. til 14. pladsen.

Fra starten var det Michal Smola som satte tempoet i gruppen, og Tue kæmpede fra starten for at følge med i det tjekkens høje tempo. Lige inden en gafling måtte Tue slippe og samtidig røg både Australien og Estland forbi på andre gaflinger. Tue, som fysisk følte sig presset til det yderste, vidste, at der var et godt hul til de næste forfølgere og koncenterede sig om at løbe et godt teknisk løb.

De danske drenge vidste godt, at de ville få svært ved at hænge med fysisk i dag, men som Tue sagde, så var det alligevel fedt at opleve, at de han næsten kunne følge med, selvom han langt fra har trænet optimalt op til dette VM. Tues og Rasmus' indstilling og deres nyvundne VM stafeterfaringer peger op og ind i fremtiden.

Vandt gjorde Rusland med nøjagtigt det samme hold som de vandt med sidste år i Danmark. Sverige tog sølv og i en spændende kamp mod Norge trak Finland det længste strå i kampen om bronzemedaljen. Se de detaljerede resultater via linket herunder

http://woc2007.org.ua/live/results-online.html