Skip to main content

Flot 8. plads til det danske damehold

| Administrator | Nyheder 2007

Det lugtede undervejs af mere... Finland vandt klart foran Sverige og Norge.

Efter en fantastisk første tur af Anne Konring, som sender Signe Søes ud som nummer fire, løb Signe alene rundt. Hun tabte lidt tid, men ingen placeringer, og kunne lidt overraskende sende Maja Alm ud som nummer fire et stykke efter Norge og Sverige, der igen er et stykke efter Finland.
Et par minutter blev Simone Niggli, Schweitz, og Tatiana Riabkina, Rusland, sendt på forfølgerjagt.

Ved første radio holdte Maja placeringen, men et bom på post fire betød, at de to andre røg forbi uden at blive set, og Dana Brozkova, Tjekkiet, kom op, og de var sammen ved publikumsposten. Til sidst kunne en lidt slidt Maja dog hverken holde Dana eller Hanny Allston, Australien, bag sig, og hun løb i mål til en meget godkendt 8. plads til Danmark.

Minna Kauppi fra Finland holdt sig hele vejen sikkert foran svenske Helena Jansson og norske Anne Margrethe Hausken, som til gengæld var sammen næsten hele vejen rundt. Det så ud til et spurtopgør om sølvmedaljen, idet der kun var 5 sekunder imellem dem på næstsidsteposten. Men Helena fik lidt mere hul, og kunne ret sikkert løbe sølvet hjem til Sverige.

Det lugtede altså længe af noget mere til Danmark, og Maja var også lidt ærgerlig i mål - selvom alle før løbet ville have fuldt ud tilfreds med en 8. plads. Dermed er i øvrigt målsætningen overfor Team Danmark opfyldt - en plads i top ti.