Skip to main content

MTB-O EM 2009 til Danmark

| Administrator | Nyheder 2007

DOF har i dag sikret sig værtskabet af Europamesterskabet i mountainbikeorientering 2009

På The European Orienteering Federation, EOF’s, møde i Kiev, Ukraine blev Danmark i dag tildelt værtskabet af Europamesterskabet i mountainbikeorientering 2009.

Mountainbikeorientering er en forholdsvis ny disciplin i regi af IOF og Dansk Orienterings-Forbund (DOF), og i rivende udvikling verden over. Danmark er med helt i front af denne udvikling.

Formand for IOF MTB-O Commission og DOF, Ole Husen, er meget tilfreds med mødets udfald.

”De danske mandlige MTB-O ryttere er netop i år trådt i karakter efter flere år lige under den absolutte top i verdenseliten. Således blev det både til guld ved EM og guld, sølv og bronze ved VM 2007, der blev afsluttet i sidste uge i Tjekkiet. De danske damer er også i klar fremgang, og sluttede på en 6. og dermed podieplads i stafetten. De ligger dog fortsat et niveau under herrerne.

Et EM i 2009 på hjemmebane i Danmark vil utvivlsomt være et godt mål for de danske eliteryttere, og blive en begivenhed der sætter yderligere fokus på denne nye spændende disciplin. Gode MTB-O ryttere kommer både fra orienteringssporten og cykelsporten, ligesom de mange der dyrker en multisport, som Adventureracing har gode forudsætninger for at blive MTB-O topryttere.

Vi arbejder lige nu på at etablere en aftale med Team Danmark om støtte til vores succesrige herrelandshold, ” tilføjer Ole Husen.

Der er ikke endnu truffet endelig afgørelse den geografiske placering af mesterskaberne, udover at det bliver tæt på København, som i 2009 er vært for en lang række andre internationale sports events, herunder Den Internationale Olympiske Komites kongres og session. .

Det er nu lykkedes at føje endnu et mesterskab til listen, som skal vise at Danmark har lyst, kapacitet og evne til at arrangere store sportsevents på et internationalt niveau.

”Vi glæder os utroligt meget til at vise verden, at vi er med fremme på det internationale plan, når det gælder værtskaber, og er sikker på, at de nordsjællandske klubber, der skal stå for det praktiske og tekniske afvikling, vil kunne løse opgaven på fornem vis.

I 2004 afviklede flere af de samme klubber et flot EM i orientering, med Roskilde som værtsby, og i 2006 stod Dansk Orienterings-Forbund bag et endnu flottere VM i Århus. Et MTB-O EM vil utvivlsomt kunne trække på de mange erfaringer fra disse begivenheder,” slutter Ole Husen i mobiltelefonen fra Kiev.

http://mtb-o.do-f.dk/