Skip to main content

VM Bronze i MTB-O

| Administrator | Nyheder 2007

Sindsyg spændende MTB-O VM stafetafslutning

Holdleder Johan Holkmann Jakocsen fortæller fra stævnepladsen på sidstedagen af VM i MTB-O:


Det danske landshold i mountainbike orientering (MTB-O) vandt i dag bronze i herrernes stafet ved verdenmesterskaberne i Nove Mesto, Tjekkiet. På bronzevindernes hold var Lasse Brun Pedersen, Ballerup OK, Torbjørn Gabjerg, OK Pan Århus og Søren Strunge, OK Pan Århus. Verdensmestre blev Frankrig foran hjemmebanefavoritterne fra Tjekkiet et lille minut foran Danmark.

Også dameholdet præsterede et flot resultat og blev nr. 6 (Line Pedersen, Ballerup OK, Sidse Schjøitz, Søllerød OK og Henriette Jørgensen, OK Pan Århus) efter Finalnd, Rusland og Østrig.
Dermed afsluttedes verdensmesterskaberne med at blive det mest succesfulde nogensinde for et talentfuldt dansk MTB-O landshold. Tidligere på ugen blev Torbjørn Gasbjerg verdensmester på sprint distancen mens Lasse Brun Pedersen fik sølv på den lange distance som afvikledes fredag.

Det blev en sindsoprivende herrestafet, hvor spændingen var intakt helt til det sidste. Lasse Brun Pedersen har før vist sin evne til at køre en perfekt første tur og fulgte op på forventningerne. På radioposten lå han i spids, men sammen med 6-8 af de konkurrerende hold. På forhånd var russerne og franskmændende spået store chancer, men Danmark blev også nævnt som stærke kandidater. Derudover stillede Tjekkiet med 2 meget stærke hold, Finland og europamestrene fra Schweiz. Lasse kom ind med teten på en 5. Plads få sekunder fra Finland 1 og Finland 2. På 2. turen trak de bedste hold fra og Torbjørn sad med. Måske på grund af gårsdagens tvist omkring bronze medaljen mellem Torbjørn Gasbjerg og den tjekkiske helt Jaroslav Rygl valgte speakerne ikke at nævne Danmark på nogen af radioposterne til trods for at de var med hele vejen. Det var derfor med stor lettelse at Torbjørn dukkede op fra skoven 15 sekunder efter Rygl. Helt i front havde finnerne spillet sit stærke kort Mika Tervala (Den Grønne Slagter) men hullet var ikke stort nok og Søren Strunge blev sendt i skoven jagtende teten. Det hul blev lukket allerede ved kort-opsamlingen på den anden side, hvor de førende stoppede op for at sætte kortet fast, mens Søren i fuld fart snuppede kortet og kom op på hjul. Halvvejs rundt i skoven røg Søren i forkert gafling, han opdagede det dog hurtigt, men tabte et halvt minut. Dermed kom Tjekkiets Lubomir Tomekec og Jeremie Gillmann, FRA afgørende i front i spurten om guldet var franskmanden som ventet stærkest.

På publikumsposten 3 min før målgang var Søren i front af en tremands gruppe med gårsdagens stærke verdensmester på den lange distance Rusland Gritsan, RUS og Finland. Det danske hold ventede med nerverne uden på tøjet. Så kom der en: Gritsan, nej, nej, nej! Men hov hvad var det. Fra et andet vejvalg til sidsteposten kom Søren Strunge flyvende og kunne klippe posten samtidig med Rusland, men med betydelig bedre teknik. På den lange spurt op til stadion fik Søren hul og vild jubel udbrød hos dnskerne og især hos Lasse og Torbjørn. Endelig! Efter 3 internationale mesterskaber i træk med en 4. Plads blev det endelig til medalje, et minut efter Frankrig og Tjekkiet.

”Jeg er ved at skide i bukserne!” Citat Lasse Brun Pedersen, få minutter før bronzen var i hus.

Det danske andethold som havde også var særdeles stærkt, men allerede i starten gik det galt, da det tjekkiske andethold ”kom til” at ramme Bjarke Refslunds bagskifter, som derefter måtte udgå før han nogensinde kom i gang.

Damerne kørte over al forventning. Målet var top10, men hvis alt klappede kunne det blive en plads på podiet. Line Pedersen var hurtigt ude af stadion og lavede sammen med Tyskland, Tjekkiet, Finland og Rusland hul til de øvrige nationer. I mål kom Line ind som nr. 4 godt et minut efter teten, og 1 placering bedre end brormand hos herrerne! Sidse Schjøitz kørte en kontrolleret tur og kom ind som nr. 5 og kunne sende Henriette Jørgensen i skoven sammen med verdensmesteren på langdistance, Michaela Gigon, Østrig. I front havde Ingrid Stengaard, Finland lavet et stort hul og sendt en Paivi Tommola ud. De kunne sammen køre en suveræn guld hjem for Finland. Bagfra kom stærke Christine Schaffner, Schweiz og nærmede sig Henriette, men Henriette er stærk o-teknisk og førsteturerne havde meldt om meget svære baner med mange poster. På publikumsposten før mål var hullet mindsket til 18 sekunder. Det blev lukket og på sidsteposten klippede de to piger samtidig, og schweizeren var stærkest i spurten. Resultatet blev en fornem 6. Plads til Danmark kun et minut fra 4. Pladsen.

Stafetten afslutter dermed verdensmesterskaberne (sammen med banquetten i aften), som må betegnes som et overordentlig godt VM både resultatmæssigt for Danmark, men også arrangørmæssigt som har sat ny standard for internationale mesterskaber.

Johan Holkmann JacobsenFacit blev således:

Sprint - GULD - Torbjørn Gasbjerg
Lang - SØLV - Lasse Brun Pedersen
Stafet - BRONZE - Lasse Brun Pedersen - Torbjørn Gasbjerg og Søren Strunge

http://www.mtbo.cz/woc2007/