Skip to main content

En blandet fornøjelse

| Administrator | Nyheder 2007

I dag blev der kørt mellemdistance ved MTB-O VM i Nove Mesto.

I dag blev der kørt mellemdistance ved MTB-O VM i Nove Mesto. Stævnepladsen var henlagt til en skråning på kanten af en sø og med et stejlt opløb på en græsmark.

Hos damerne kom Sidse Schjøtz ind som førende rytter af de første 25 deltagere og førte VM i længere tid før de helt store favoritter kom i mål. Det endte med en flot 17. plads, bedste danske dameresultat i international sammenhæng. Det kunne være blevet meget bedre, hvis ikke det var for nogle ærgerlige bom, for det var tæt i toppen, men Sidse har vist stor stabilitet de første 2 dage af VM og kategoriserer sit løb som OK-godt. Henriette Jørgensen var heller ikke helt tilfreds og blev nr. 30. Hun tabte både pumpe og kortholder undervejs og tabte dyrebar tid. Line Pedersen havde en dårlig dag og endte som nr. 43. Verdensmester blev for anden dag i træk Ksenia Chernykh, RUS, foran Hanna Bajtosova, SVK, og Marketa Jirakova, CZE.

Det blev en dårlig dansk dag for herrerne, som der var ekstra fokus på efter vi på gårsdagens sprint fik vores første verdensmester i Torbjørn Gasbjerg og havde 3 ryttere i top 11. Torbjørn blev igen i dag bedste danske herre som nr. 17, mens resten af drengene måtte tage til takke med ”sekundære” placeringer efter mange bom. Verdensmester blev finnen Mika Tervala, FIN, hele 2 minutter foran Jeremie Gillmann, FRA, og Lubomir Tomezec, CZE. Tårnhøje Tervala, som i danske kredse kendes som ”Den Grønne Slagter” på grund af sin frisuremæssige lighed med hovedpersonen i filmen af samme navn, lavede ingen fejl og kunne derved føje endnu en medalje til sin samling.

Banerne blev betegnet som svære, der var mange vejvalgsmuligheder og højdekurver at tage højde for, og næsten ingen kom fejlfrit igennem. Lasse Brun Pedersen bommede 3 minutter allerede på post 1, Søren Strunge bommede midt på banen og styrtede et par gange, mens Torbjørn var inde i medaljestriden indtil de sidste poster, hvor han kom skævt igennem nogle tætheder, da han forsøgte at skyde genvej ved at løbe med cyklen. Kun Jesper Damgaard, som havde sin VM-debut, kørte teknisk fejlfrit, men han var ikke helt tilfreds med fysikken i bakkerne. Allan Jensen og Bjarke Refslund havde dårlige løb og blev henholdsvis nr. 38 og nr. 45.

Solen skinnede fra en skyfri himmel og ligeså perfekt må arrangementet som helhed betegnes. Tjekkiet er den førende nation i verden når det gælder antal aktive MTB-O ryttere, og det føles lidt som at nu er MTB-O VM kommet til sit retmæssige hjem. Indtil videre har stævnet vist en imponerende standard og tjekkisk TV viste en times indslag i prime time TV. Dog har den helt store tjekkiske helt, Jaroslav Rygl, ikke kunnet leve op til forventningerne, og kunne heller ikke i dag blandede han sig i toppen.

http://www.mtbo.cz/woc2007