Skip to main content

TORBJØRN gav den GAS-BJERG

| Administrator | Nyheder 2007

Holdleder, Johan Holkmann beretter fra stævnepladsen

Det danske hold fik en perfekt start på VM i mountainbike orientering, da Torbjørn Gasbjerg på overbevisende måde vandt herrenes sprintdisciplin.

Triumfen blev total, da Lasse Brun Petersen, der vandt guld på samme distance til EM i juni måned, blev nummer 6, mens Allan Jensen sluttede på en 11. plads, blot to sekunder fra top 10.

VM bliver afholdt i Tjekkiet, men Nove Mesto som værtsby. Start og mål for sprinten var henlagt til byens skistation, der skabte en perfekt ramme for løbet.

Danskerne indtog en dominerende rolle i herreklassen allerede fra løbets start. Første dansker i skoven, Allan Jensen, startede allerede som nummer 2, men var første mand i målområdet og havde bedste tid blandt den første tredjedel af løberne. Allans tid blev først slået af Torbjørn Gasbjerg, som væltede ind over stregen med de sidste kraftanstrengelser og en overgang stod der Danmark på både guld og sølv.

Der manglede dog fortsat 30 ryttere, og en lang række af de bedste ryttere startede i den sidste tredjedel af feltet, heriblandt Europamesteren i sprint Lasse Brun Petersen og europamesteren på mellemdistance og klassisk distance Mika Tervala fra Finland.

Ingen var dog i stand til at slå Torbjørn Gasbjerg, der efter 30 minutters lang ventetid endelig kunne hæve armere i triumf. Danmarks første medalje nogensinde til mountainbike orientering VM var en realitet.

Torbjørn var selvfølgelig ovenud lykkelig efter et nær perfekt løb. Flere gange drog han fordel af de tjekkiske regler som tillader løb gennem terræn med cyklen på nakken, og løb efter eget udsagn som om han skulle løbe en 100 m sprint.

Søren Strunge havde et stort tidstab allerede på post 1. Han kørte op med de bedste på resten af banen, men sluttede som nummer 33. Hver nation havde kun fire startpladsen på sprinten, så de to sidste danske deltage, Jesper Damgaard og Bjarke Refslund, stod over på sprintdistancen.

Hos damerne viste favoritterne deres klasse. Russiske Ksenia Chernykh satte konkurrenterne til vægs og vandt suverænt dameklassen med mere end 30 sekunder. Michaela Gigon fra Østrig vandt sølv, mens slovakiske Hana Bajtosova tog bronzemedaljen.

Sidste Schiøtz var bedst blandt de danske damer med en 19. Plads efter et godt løb og kun et minut fra 5. pladsen. Line Pedersen blev nummer 26, mens Henriette Jørgensen sluttede som nummer 35. Sidse var tilfreds med sit løb, mens Line og Henriette begge lavede et par mindre fejl.

Verdensmesteren blev fejret på behørig vis på hotellet med champagne, men så skal vi også tidligt i seng for en ny dag venter i morgen med nye medalje chancer for Danmark. Det resterende program for VM lyder på mellemdistance tirsdag, kvalifikation til langdistance onsdag, langdistance fredag og stafet lørdag. Og målet er mere metal!

Damer, 3,4 km
1. Ksenia Chernykh, 13.51
2. Michaela Gigon , 14.27
3. Hana Bajtosova, 14.39
19. Sidse Schiøtz, 16.05
26. Line Pedersen, 16.32
35. Henriette Jørgensen, 17.14

Herrer, 4,0 km
1. Torbjørn Gasbjerg, 15.05
2. Jeremie Gillmann 15.15
3. Ruslan Gritsan, 15.17
4. Anton Foliforov, 15.27
5. Mika Tervala, 15.29
6. Lasse Brun Pedersen, 15.46
11. Allan Jensen, 16.01
32. Søren Strunge, 17.22

http://www.mtbo.cz/woc2007/