Skip to main content

Landsholdet på vej til NOC på Bornholm

| Administrator | Nyheder 2007

Bornholm bliver fra i morgen invaderet af mange af verdens bedste orienteringsløbere. Blandt disse også de bedste danske senior- og juniororienteringsløbere.

Fra torsdag til og med søndag afvikles de åbne nordiske orienteringsmesterskaber (NOC) på solskinsøen.
Det danske hold består af 16 seniorer, ti herrer og seks damer og 12 juniorer, seks herrer og seks damer.
Sidst der var nordiske mesterskaber i Danmark var for ti år siden i Fjerritslev, hvor det blev til to guldmedaljer til det danske landshold.
Chris Terkelsen, der også er med på det hold, der i år repræsenterer de danske farver, vandt guld på den korte distance og var også med på det vindende stafethold sammen med Allan Mogensen, Torben Skovlyst og Carsten Jørgensen.

Landstræner Jakob Ødum vil ikke denne gang love danske seniormedaljer. –”Nøgternt set har vi ikke i år fået nogle indikationer af, at vi til dette mesterskab har nogle medaljekandiater”. Landstræneren vil dog ikke udelukke –”at vi kan komme fra baghjul, især på sprinten, ligesom jeg har en forventing til at vort bedste herrestafethold vil være med fremme”.
For damernes vedkommende udtrykker han især forventninger om gode placeringer til de to bedste, Anne Konring Olesen og Signe Søes, ligesom også tilbagevendte Helene Hausner med sin sejr i testløbet i bagagen forventes at være med fremme.

Størst optimisme med hensyn til danske medaljer udtrykker de to juniorlandstrænere, Ulrik Staugaard og Lars Lindstrøm. – ”Vi forventer mindst en medalje i løbet af de fire konkurrencedage. Vort hold er på mange pladser identisk med det hold, der gjorde det så strålende ved junior VM i fjor, hvor højdepunkterne var en guld og en bronzemedalje”, og Lars Lindstrøm fortsætter: -”som hold rangerer vort juniorhold pt. blandt de tre - fem bedste i verden, og vi har både drenge og piger, der kan tage medaljer. Vi har aldrig tidligere haft så store medaljechancer til et nordisk mesterskab”.

Som den første danske herre nogensinde, vandt juniorløberen Jens Hansen i 1982 en medalje ved et internationalt mesterskab og den første af guld. Det skete netop ved NOC og netop på Bornholm.
Siden har kun to juniorer taget medaljer ved de nordiske mesterskaber. Allan Mogensen tog bronze i 1986 i Sverige og Christina Grøndahl guld i 1995, også i Sverige.

Første seniormedalje ved NOC fik Danmark, da Mona Nørgaard i 1975 vandt i Tinnet ved Nørre Snede (året efter sit VM). Allan Mogensen vandt NOC på Fanø i 1990 og tog to år efter to sølv ved NOC i Norge. Ud over de to medaljer i 1997 blev det til en bronzemedalje til Carsten Jørgensen i Norge i 1999.

NOC 2007 afvikles med følgende program:
3. maj, Sprint – afvikles i Gudhjem by med juniorstart kl. 14.45, damestart kl. 15.25. og herrestart kl. 16.24
4. maj, Stafet – afvikles i Rø Plantage med første start kl. 10.00
5. maj, Mellem – afvikles i Paradisbakkerne med første start kl. 10.00
6. maj, Lang – afvikles i Almindingen/Bolsterbjerg med første start kl. 09.00

Udførlig info om alt vedrørende NOC findes i Bulletin 4 på arrangørernes hjemmeside.

http://www.noc2007.dk/da/index_da.htm