Skip to main content

Verdenspremiere på hesteorientering

| Administrator | Nyheder 2007

I strålende sol blev 28 heste sendt af sted på det, der måske kan betegnes som verdens første heste-orienteringsløb.

I strålende sol blev 28 heste sendt af sted på det, der måske kan betegnes som verdens første heste-orienteringsløb. Som en del af et Alrid stævne for islandske heste blev der søndag formiddag arrangeret et pointløb rundt på Knøsen og Sletten, 12 km vest for Silkeborg.

Efter en kort introduktion til sporten blev rytterne sendt samlet af sted, hvorefter de havde to timer til at finde de 20 poster. Fire elever fra orienteringslinien på efterskolen stod for banelægning, beregning, postudsætning etc. (se billedet). Posterne var lagt på naturskønne pletter, og dagens strålende solskin gjorde premieren fremragende. Udover posthøjden, i halvanden meters højde så rytterne ikke skulle af hesten, var alt som et almindeligt orienteringsløb.
Efter 1.37 var de første heste (og rytterne) i mål, og den uofficielle danske mester i o-rid kunne kåres. Rytterne var begejstret for turen, og måske bliver dette med tiden lige så stort som MTB-O. Sikkert er, at der næste år igen arrangeres o-rid på Knøsen.

Andre Kobæk, Rasmus Lau, Cristian Ørskov og Daniel H Jensen fra Himmelbjergegnens Natur og Idrætsefterskole var arrangørgruppen. På billedet ses de med de nye emit-poster og en startklar rytter med hest. En a-kæde af et arrangørkorps.

Mads Ingvardsen