Skip to main content

Overraskelse ved DM Sprint

| Administrator | Nyheder 2007

Veteranen Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK vandt overraskende herrernes danske sprintmesterskab, mens vinder af dameklassen for fjerde år i træk blev Anne Konring Olesen, FIF Hillerød

Thomas Jensen, bliver 36 til efteråret, men alderen trykker helt åbenbart ikke den tidligere landsholdsløber. Han satte alle de yngre kræfter på plads ved dagens danske mesterskaber i sprintorientering på Kolding Motorsportscenter. Han gav den gas hele vejen rundt, og det var en synlig tilfreds Thomas Jensen, der efter løbet havde denne vurdering: -”Jeg havde et fint teknisk løb og lavede kun en mindre fejl på post fire. Det kostede mig vel 10 sekunder”.
I maj måned afvikles de nordiske mesterskaber (NOC) på Bornholm, og Thomas lægger slet ikke skjul på, at det har fået ham til igen at intensivere træningen: –”Dagens løb indgår som et af tre udtagelsesløb. Denne sejr alene giver mig ingen billet til NOC, men jeg satser hårdt på mellemdistancen også, og så at være tilpas fysisk stærk til også at gøre en god figur på den lange distance ved testløbene i Sverige i weekenden 21.-22 april”.
Nattens danske mester i natorientering, Rasmus Søes blev nr. to, kun 11 sekunder efter. Lidt overraskende blev Claus Bloch, VM bronzevinderen, dagens tre’er.
Claus har de seneste måneder været skadet og dagens konkurrence var hans første i år, så hans forventninger var en placering mellem nr. fem og ti. –”Jeg er naturligvis meget tilfreds med min placering, men mest tilfreds med, at mit knæ nu ikke længere volder problemer. Min overraskende gode placering skal også ses i lyset af, at Mikkel Lund ikke gennemførte på grund af vrikning på anklen og Christian Nielsen ikke stillede op grundet knæskade. Begge er det løbere, som er specialister på sprintdistancen,” var Claus Blochs kommentarer efter løbet.

Anne Konring vandt sit fjerde danske sprintmesterskab i træk, men det skete i en umanerlig spændende sekundstrid med landsholdskollegaen Signe Søes, OK Pan. Signe har gennem det sidste års tid udviklet hurtigheden og løbsstyrken og gav i dag Anne Konring kamp til stregen.
Kun et sekund skilte de to i målet. Anne glæder sig over Signes fremgang på løbssiden og ser det kun som en fordel. – ”Det er motiverende og skærpende, når konkurrencen bliver så hård, at man er nød til at klemme ballerne sammen for at vinde”, var Annes kommentar efter løbet. Også i damernes konkurrence gav en veteran og tidligere landsholdsløber de unge kamp til stregen. Dorte Dahl, FIF Hillerød, der har rundet de 40, blev nr. tre, kun et minut efter de to landsholdsløbere. Dorte har altid være en hurtig løber og god på sprintdistancen. Hun demonstrerede klart i dag, at hun fortsat behersker disciplinen.

Resultater:
Herrer 3,4 km
1.\tThomas Jensen, Tisvilde Hegn OK 16.23
2.\tRasmus Søes, Farum OK 16.34
3.\tClaus Hallingdal Bloch, OK Pan, Århus 17.07
4.\tMichael Sørensen, Tisvilde Hegn OK 17.14
5.\tTroels Nielsen, Horsens OK 17.26

Damer 2.5 km
1.\tAnne Konring Olesen, FIF Hillerød 15.21
2.\tSigne Søes , OK Pan, Århus 15.22
3.\tDorte Dahl, FIF Hillerød 16.24
4.\tAne Linde, OK Pan, OK Pan Århus 16.56
5.\tMaria M. Høyer Staugaard, Kolding OK

I Juniorklasserne gentog Maja Alm og Søren Bobach sidste års sejre.
Søren Bobach, Silkeborg OK var næsten et minut foran nr. to Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK. På tredjepladsen kom Christian Bobach, Silkeborg OK.
Maja Alm, HTF blev for fjerde år i træk sikker vinder af pigernes klasse. Maja var næsten halvandet minut foran Signe Klinting, FIF Hillerød på andenpladsen og Line Søderlund, Farum OK på tredjepladsen.http://www.koldingorienteringsklub.dk/loeb_i_kok/2007/dm-sprint/samlet.htm