Skip to main content

Regnskab WOC 2006

| Administrator | Nyheder 2007

Det gør ondt at sige det, - men WOC 2006 gav et ærgerligt underskud....


WOC er kommet på afstand. Sommerens glade stemning, farverne og billederne på storskærmen er flyttet over i erindringen, over på den indre nethinde, ind på siderne i de mange orienteringsblade og over på Internettet.

Her kan vi genopleve festen. Vi kan stadig mærke stoltheden over det vi skabte. Et stort og flot mesterskab og fest med fair konkurrencer og sande vindere.

Derfor er det ærgerligt, når økonomien ikke hænger sammen. Vi har længe fornemmet at det bar den vej, men i takt med at regningerne fra afviklingen tikkede ind, blev det klart at underskuddet vil blive alvorligt

Og det er mange og store tal vi taler om. Der er mere end 11.000 posteringer i bogholderiet, der rummer en bruttoomsætning på godt 9 millioner, når alt regnes med.

Der er stadig løse ender, men resultatet ligger nu fast. Når garantierne fra Idrætsfonden Danmark, Herning og Mariager Kommuner og forbundet er indbetalt, er der stadig et restunderskud på ca. kr.135.000, som der ikke lige nu er dækning for i de stillede underskudsgarantier.

Det er en udfordring, at få samlet op på denne situation. Og vi spørger alle, hvordan? hvorfor?
Svaret er ikke enkelt for det er ikke enkeltstående udgifter, der er årsagen. Når 7 klubber finder sammen om en sådan kraftanstrengelse, er der mange beslutningstagere. Rigtigt mange beslutningstagere der hver på deres lille område har meldt budgettal ind og som er med til at flytte rundt på bundlinien. Der er plusser og minusser over en bred kam.

Arrangement var allerede fra starten under pres. Det sket da WOC Touren helt grundlæggende manglede 1.000 deltagere og det ikke lykkedes at få reduceret budgettet tilsvarende. Der var plads til de 1.000 i skoven og organisationen var på plads, men de valgte andre oplevelser denne sommer. Synd for dem og ærgerligt for WOC og Dansk Orientering

Ja, ærgerligt, når forbundet må slippe alle de kr. 500.000, der er afsat på garantien. Men det kan ske, når vi satser og ikke tøver med at investere i fremtiden. En investering der allerede er begyndt at vise sig nyttig med en stærkere profil, flere medlemmer og mere indflydelse.

Tilbage står alene arbejde med at skaffe en ekstern finansiering af restunderskuddet. En opgave, der arbejdes alvorligt på i disse dage, for de 7 klubber bag WOC 2007 skal ikke står alene tilbage med det ansvar.

De arrangerede verdens bedste VM til dato – og det skal de have tak for!

http://www.woc2006.dk/dk/