Skip to main content

Ny sportschef – ny profil

| Administrator | Nyheder 2007

1. juni 2007 skal en af de mest spændende stillinger i dansk idræt besættes.

Af formand for eliteudvalget, Helge Lang Pedersen

1. juni 2007 skal en af de mest spændende stillinger i dansk idræt besættes. Når K.K. Terkelsen vælger at lade sig pensionere, skal Dansk Orienterings-Forbund have ny sportschef. Sportschefen leder DOF’s landsholdsarbejde og har ansvaret for at vores vision for landsholdet bliver til virkelighed. Måske er det noget for dig!

Udgangspunktet
At stillingen er så spændende, skyldes først og fremmest det udgangspunkt, som K.K. har skabt. Dansk landsholdsorientering har en god organisation med engagerede og veluddannede ledere og trænere. Der er styr på økonomien og respekt for trænernes arbejdsindsats. Samarbejdet med TEAM Danmark er blandt de bedste i dansk idræt – der er netop indgået en ny 4-årig samarbejdsaftale. Det er en rum tid siden, danske orienteringsløbere senest er kommet hjem fra et verdensmesterskab uden medaljer og landstræneren har fået genvalg med løbernes og eliteorganisationens fulde opbakning. DOFs hovedbestyrelse har efter en lang og seriøs debat givet den fuldtids sportschefstilling sit blå stempel og ved repræsentantskabsmødet i 2006 godkendte et enigt repræsentantskab ”Verdensklassekultur – en vision for dansk orientering”, der slår fast, at dansk orientering hører til i verdenseliten.

At dansk landsholdsorientering går så stærkt ind i 2007 skyldes i høj grad K.K.’s usædvanlige engagement og administrative talent. Og netop dette fundament giver mulighed for at søge efter en profil, der kan fokusere målrettet på at bringe dansk landsholdsorientering videre. Der er ikke behov for konsolidering og reparation.

Visionen
Vores nye sportschef skal være dygtig til at sælge vores fantastiske idræt og formidle hvilket talent og hvilken vilje, der kræves for at nå til tops inden for den. Det bliver over for sponsorer, som forstår betydningen af at kunne tiltrække orienteringsløbere som medarbejdere i deres virksomheder. Det bliver over for pressen, der får hjælp til at se de unikke historier om dygtige orienteringsløbere. Det bliver med rådgivning om indhold til vores hjemmeside og vores forbundsmagasin, så vi i højere grad kommer til at fremstå som den actionsport, som vi faktisk dyrker.

Den nye sportschef kommer bredt ud til klubberne og er med til at opdyrke vinderkulturen og trænerkulturen i klubberne. Hun eller han vil sikkert trække på et team af ulønnede klubcoaches, som tager med ud og giver klubberne ideer til hvordan de skaber gode udfordringer til deres talenter og hvordan man kommer videre, hvis man er gået lidt i stå i udviklingen af talenterne. I det hele taget vil sportschefen have et stærkt fokus på udvikling af talenter.

Sidst men ikke mindst, vil sportschefen være en kvalificeret og motiverende leder og coach for landstræner og øvrige gruppetrænere, så de til stadighed bliver udviklet og motiveret til at yde toppræstationer. Det tætte samarbejde med TEAM Danmark bliver ikke så svært at videreføre, eftersom sportschefen får kontor i samme bygning i Idrættens Hus som hvor TDK hører til.

Det bliver sjovt at arbejde sammen med den nye sportschef. Hun eller han er god til at tiltrække engagerede personer, der gerne vil gøre et mindre og overskueligt stykke arbejde for dansk toporientering. Ellers ville sportschefen heller ikke have en chance for at nå alle de ting, som står på jobbeskrivelsen.

Profilen
Den nye sportschef vil have en stærk elitefaglig baggrund, uden dog nødvendigvis at have trænererfaring. Han – eller hun - har erfaringer som leder, men brænder for at komme til at stå i spidsen for en organisation af brændende engagerede trænere og løbere.

Hun - eller han - er en udpræget selvstarter, der ikke lader sig gå på af, at det ikke altid er alle, der ser lyset lige hurtigt. Han eller hun er udadvendt og har et stort netværk inden for dansk eliteidræt. Det er ikke sikkert, at han eller hun er orienteringsløber, men så er det klart, at hun eller han skal være nysgerrig efter at lære sporten at kende og have stor løb til at komme ud til løbene.

Forløbet
Der er stadig et godt stykke tid til 30. juni og den tid skal vi selvfølgelig bruge på at finde den rette person. Så hvis du har læst det her og har fundet ud af, at det lige er DOF’s nye sportschef, så kan du godt begynde at spidse gåsefjeren. Jobopslaget findes nu i vores medlemsblad og på på eliteudvalgets hjemmeside og vi håber at kunne holde de første samtaler i starten af april.

Bemærk ansøgningsfristen er udsat til

fredag den 30. marts 2007

Man bliver ikke rig på penge af at være sportschef i DOF, men omvendt er lønnen konkurrencedygtig i forhold til tilsvarende jobs, så vi forventer ikke at det bliver svært at blive enige om lønnen med den rette ansøger.

http://elite.do-f.dk/log/subpages/Sportschef-stillingsopslag-web.pdf