Skip to main content

Påskeløbene venter lige om hjørnet

| Administrator | Nyheder 2007

Den milde vinter har været en stor hjælp for arrangørerne af forårets store stævner.

Vi skal lige igennem en snestorm de kommende dage. Men det er nu helt sikkert - at foråret er på vej! Det kan høres på fulgesangen i skumringen morgen og aften og ses på antallet af lyse timer.

I Rold Skov er forberedelserne til årets største stævne godt igang. Det gælder Påskeløbene 2007. Fra arrangørerne har jeg fået denne stemningsrapport:

"Pionererne rykker sig i håret. De havde håbet at man de to sidste etaper kunne have haft den samme stævneplads, men banelæggernes krav var ubønhørligt: Af hensyn til at lave de bedste baner uden lange transportstræk skal det være to forskellige stævnepladser.

Jagtstarten løbes i Rold Nørreskov – en relativ åben og meget varieret skov med både store småkuperede områder, en del ryddede vindfælde områder, men også med gamle løv- og nåletræer og små moser, og en nordlig del med mange gamle træer og en ”skrænt”, der falder 75 m ned mod ådalen. På den kalkrige nordskrænt vokser der både Fruesko og Blå Anemoner!

Inden da har løberne været gennem Rønhøj/Oudrups store hedeområder med spredt bevoksning afvekslende med decideret nåletræsplantage på førstedagen. Skoven blev senest anvendt til DM-klassisk i 2004.

Andendagen skal nok tage pusten fra de fleste. Hvis man ikke før har stået ved foden af Rebild Bakker og kigget op mod toppen, så vil man nok trække vejret en ekstra gang, før man starter på opstigningen. Udover disse klenodier i dansk natur rummer Rold Vælderskov også store områder med skov i alle kategorier – relativ flad mod syd og uhyggelig kuperet mod nord.

Det store càfe-telt fra WOC vil være på plads alle tre dage, og der er udsigt til fine præmier takket være stævnets mange sponsorer.
Sidste frist for tilmelding er 12. marts hvis man skulle have lyst til at bide skeer med tre super-terræner i Himmerland. Og så er der næsten motorvej helt til stævnepladserne, der kun ligger 4 timer fra Rådhuspladsen i København……."


http://www.mariagerfjordok.dk/staevnesider/Paaske07/indbydelse.htm