Skip to main content

Ung gæst i Nord

| Administrator | Nyheder 2006

Juniorverdensmester Søren Bobach var gæst ved klubledermødet i Nord.

Årets sidste klubledermøde fandt sted i Mariager med stort fremmøde. Det blev en aften, hvor synspunkter, informationer og samvær blev mikset på den gode måde.

Der er kursus på vej på kortområdet. Fra nyt reglement blev vigtige ændringer fremhævet, mens børn og unge meldte om god opbakning og højt aktivitetsniveau. Endelig fik løbskalenderen for 2007 de sidste justeringer, mens et par huller i langstidsterminslisten blev fyldt ud.

Herefter var det landstrænerens og sportschefens tur til at sætte ord på det sportslige udbytte af WOC 2006 og den fremtidige satsning på talent- og juniorarbejdet, som det nye budget 2007 er udtryk for.

Landstræner Jakob Ødum fik godt modspil fra de fremmødte klubledere. Forventningerne og målsætningen var ikke blevet indfriet, men niveauet var holdt. Der er helt klart nogle værdifulde erfaringer, at tage med fremad imod VM i Ukraine og Tjekkiet, hvor terrænet er os venligt og minder om Danmark.

Det mest glædelige var at de unge på landsholdet havde præsteret godt og endda lidt over det forventede. Generationsskiftet er i gang, og det lover godt fremover, hvor især sprint kan blive stedet vi kan gøre os gældende og tage medaljer.

Herefter tog sportschefen over og afslørede at ATK er det samme som: Aldersrelateret Trænings Koncept. Team Danmark vil gerne byde os indenfor i den eksklusive klub af specialforbund, der i 2007 får støtte til en omfattende beskrivelse af træningen for børn og unge. Materialet skal bruges indenfor den gældende struktur for klubbernes og forbundets arbejde med børn og unge. Sigtet er større kvalitet i træningen.

Budget 2007 fik også ord med på vejen. Klubber som Silkeborg, der har mange ungdomsløbere rammes hårdt af de nye deltagerbetalinger, og vil derfor gerne dele den udgift med alle andre klubber under forbundet. Begejstringen for dette tilbud var til at overse. Stemningen var også klart imod en nedlæggelse af vores medlemsblad.

Under mødet fik Søren Bobach en kontant gave fra kredsfonden, som en anerkendelse af hans VM guldmedalje i 2007. Søren fik også det sidste ord, og fremhævede vigtigheden af at der gives plads til talentudviklingen.

Læs mere om Nordkredsen på kredsudvalgets hjemmeside i via link.

http://www.kredsnord.dk/