Skip to main content

Optimal talentudvikling

| Administrator | Nyheder 2006

Superlørdagen er et tiltag i TKC-regi for at inspirere og motivere vores talenter til at satse på orienteringsløb, såvel elite som bredde.

Superlørdagen er et tiltag i TKC-regi for at inspirere og motivere vores talenter til at satse på orienteringsløb, såvel elite som bredde. Fremmødet med 43 løbere, trænere og forældre til Superlørdag den 18. november bevidner om, at vi har både elite og bredde, der har en stor interesse i at dygtiggøre sig indenfor orienteringsløb. En udvikling vi vil have glæde af i fremtiden.

Konceptet for Superlørdagene er 2 tekniske træninger samt teori mellem de to træninger. I lørdags var det overordnede tema for dagen stresshåndtering, og programmet i lørdags var følgende:

1. træning / formiddag:
WOC-sprint finalen i Mindeparken. Oplæg til træningen blev leveret af banelægger fra VM-sprinten Thorbjørn Gasbjerg. Resultatet kan ses her: http://www.tutzon.dk/wocsprint.htm

Teori:
Claus Bloch leverede en spændende gennemgang af WOC-sprint finalen, hvor løberne fik mulighed for at høre de overvejelser Claus havde før, under og efter WOC-sprinten. Claus fortalte ligeledes, hvorledes hans udvikling har været siden juniortiden, og dermed inspiration til det træningsoplæg, som TKC-løberne har i den daglige træning. Sidste del af Claus’s oplæg var opdeling i 4 trin af de faktorer, der øger vores stress- eller spændingsniveau i forbindelse med store konkurrencer. Også her var løberne aktive i definitionen af, hvilke faktorer der er vigtige at arbejde med i udviklingen af egen gennemførsel af en solid teknik, når vi oplevere udefrakommende pres.

Du kan se Claus oplæg på DOFs trænerhjemmeside, hvor du skal være oprettet som bruges for at få adgang til dokumenter. DOFs trænerhjemmeside: http://www.springcup.dk/springcup/trainer/

2. træning / eftermiddag:
Stafettræning med samlet start i Marselis Nord.

Flere billeder fra dagen ses på nedenstående link.

http://picasaweb.google.com/tutzon/WOCSprint