Skip to main content

Spændende World Cup afslutning

| Administrator | Nyheder 2006

Der venter det danske World Cup hold en spændende finaleafslutning i Clermont-Ferrand, Frankrig

Landstræner Jakob Ødum glæder sig til årets internationale sæsonafslutning for verdenseliten.
- ”Der venter vore løbere en terrænmæssig eksotisk orienteringsoplevelse. Området er præget af tidligere vulkansk virksomhed med lavapartier, og det betyder at vore løbere kommer på nogle teknisk meget udfordrende og kortlæsningsmæssigt virkelig spændende opgaver. De korteksempler vi har haft adgang til viser, at løbsområderne er ekstremt detaljerede”, forklarer Jakob Ødum , og han fortsætter -”Vore løbere er alle klar og har nu fået VM så meget på afstand, at de igen er blevet ’orienteringssultne’, men det bliver spændende at se, hvem der kan udfordre de franske løbere med den franske flerfoldige verdensmester Thierry Gueorgiou i disse specielle terræner”

Finaleprogrammet ser således ud:

2.10. Mellem, kvalifikation
3.10. Mellem, finale
4.10 Sprint, kvalifikation og finale
5.10. Lang, finale
7.10. Stafet.

Danmark stiller med en trup bestående af to damer og fire herrer. På spindesiden er det Anne Konring Olesen, FIF Hillerød og Signe Søes, OK Pan, der skal forsvare de danske farver. Anne ligger i den samlede World Cup på en 10'ende-plads, med god mulighed for forbedring og "ny dansk damerekord". Signe kommer for at forbedre sin samlede 24'ende-plads. Begge har de friske danske mesterskaber med i bagagen. Anne på Mellem og Signe på Lang og Ultralang.

På herresiden er det de to helt unge Christian Christensen, OK Pan og Tue Lassen, Fåborg OK, hvor sidstnævnte får sin A-landsholdsdebut samt de VM- og World Cup rutinerede, Christian Nielsen og Mikkel Lund, begge Fåborg OK. Før finalerunden ligger Christian Nielsen på en sammenlagt 19. plads og Mikkel Lund på en 47. plads. Christian Nielsens hidtil bedste er en slutplacering som nr. 23 og Mikkel Lunds hidtil bedste var en fornem ottendeplads i 2004.

http://www.wcup2006.fr/index.php?url=accueil.php