Skip to main content

Status efter VM i Orientering

| Administrator | Nyheder 2006

Gode kvalifikationsløb og en fantastisk optakt med Claus Bloch’s bronzemedalje på sprinten ændrer ikke på et resultatmæssigt lidt pauvert helhedsindtryk i forhold til målsætningen.

Utilfredsstillende resultater på Mellem og Lang og blot en acceptabel indsats i den afsluttende stafet står stærkt i erindringen. Gode kvalifikationsløb og en fantastisk optakt med Claus Bloch’s bronzemedalje på sprinten ændrer ikke på et resultatmæssigt lidt pauvert helhedsindtryk i forhold til målsætningen.
Som arrangør vandt Danmark imidlertid GULD.

Det er dagen efter dagen. Indtrykkene efter en fantastisk VM-uge begynder at lægge sig. Det blev en uge med mange store højdepunkter. Hver konkurrence var et konkurrence- og arrangementsmæssigt højdepunkt og da afslutningsceremonien var slut og det kommende VM-værtsskab af DOF’s formand, Ole Husen, var overdraget til VM-arrangørerne 2007, Ukraine, var ingen i tvivl. Arrangørerne havde vundet guld og præsteret det bedste VM nogensinde.

Det danske landshold havde ambitioner om også at levere de bedste resultater nogensinde. Målsætningen var to medaljer, og det startede forrygende. Efter tre kvalifikationsløb var 14 af 18 løbere gået videre til finalerne og efter første finale havde landsholdet allerede sikret sig én medalje med Claus Blochs bronze i sprinten.
Nu var VM-festen begyndt, holdet struttede af selvtillid! Desværre skulle det vise sig at festen for det danske landshold også sluttede med medaljen i Mindeparken i Århus.
Finalerne i Lang og Mellem levede ikke op til holdets forventninger og specielt herrerne havde svært ved at leve op til blot godkendte indsatser. Håbet om en afslutning i stafetten med danske hold til at præge billedet udeblev også.
Det er naturligvis vigtigt ikke at lade det sidste billede på nethinden overskygge den flotte indledning. Det er også vigtigt objektivt at huske, at dette VM, resultatmæssigt målt i summen af medaljer, top-10, top-20 og top-30 resultater, er det bedste VM siden sprint kom på VM programmet i 2001. I forhold til holdets målsætning, om at dette VM i medaljesammenhæng skulle være det ”bedste VM nogensinde” må vi imidlertid erkende, at det blev det ikke.

World Cup afslutning
Sæsonen er dog ikke slut, og der skal ses fremad mod afslutningen i årets World Cup, hvor EM i maj og dette VM indgår som afdelinger.
I alt består dette års World Cup af ni individuelle konkurrencer og tre stafetkonkurrencer, hvoraf tre individuelle og en stafetkonkurrence resterer i den sidste runde, der afvikles i Frankrig i Auvergne fra den 1-7. oktober.
I alt tæller 7 konkurrencer i det individuelle slutresultat, men således at finalen og et af de to andre individuelle løb i Frankrig skal tælle med.

World Cup stillingen før sidste runde ser således ud (top 50):
Herrer
1.\tDaniel Hubmann, Schweiz 190 point
2.\tEmil Wingstedt, Sverige, 166 point
3.\tThierry Gueorgiou, Frankrig 143 point
18. Chris Terkelsen 85 point
19. Renè Rokkjær 84 point
19. Christian Nielsen 84 point
47. Mikkel Lund 38 point

Damer
1.\tSimone Niggli-Luder, Schweiz 245
2.\tMarianne Andersen, Norge, point?
3.\tMinna Kauppi, Finland, point?
10 Anne Konring Olesen 123 point
4.\t24. Signe Søes 77 point