Skip to main content

Også IOF godt fra start

| Administrator | Nyheder 2006

Under WOC ugen samles lederne fra 40 lande til IOF General Assembly for at træffe vigtige beslutninger.

Efter et par dage med livlig mødeaktivitet i de forskellige IOF commissions under IOF Council, tog IOF General Assembly fat på arbejdet, med et Pro-General Assembly Seminar.

Et dialogmøde hvor problemstillinger, opgaver og udfordringer lægges frem til fri debat, men uden der skal tæaffes bindende beslutninger. Mødet var således et forberedende møde til det formelle møde på torsdag.

Vigtigste punkt på dagsordenen var en strategi for udviklingen af orientering på verdensplan de kommende 10 år. Hidtil har vi arbejdet med kortere tidshorisonter, men på mødet i Japan blev det pålagt Counsil ar opstillet en mere langsigtet strategi.

Skal vi virkelig flytte os internationalt, må der skaffes flere resurser til det internationale arbejde. Derfor var også IOF’s økonomi på dagsordenen.

Endelig synes der denne gang ikke at være den store tvivl om placering at WOC 2010 og 2011, idet Norge og Frankrig er eneste ansøgere.

Den uformelle snak i korridorerne er uhyre vigtigt i internationale sammenhænge. Den var som noget unikt for vores sport henlagt til Storskoven mandag eftermidfdag, hvor mere end 100 delegerede, pressefolk og IOF ansatte løb et fælles VIP løb med start i Hørhaven og mål ved Silistria.

Her ventede god snak på mindst 2o forskellige sprog over en forfriskning, der var lidt stærkere en saftevand. En flot dag for arrangørerne og de mange deltagere fra hele verden.

Hvilken idrætsgren ser noget lignede dette. Beslutningstagere på aller højeste niveau svede samme på jagt efter poster i Storskovens smukke bakkede natur.

Og trods VM i sprint tirsdag, er der mere snak og flere møder der skal passes…... Sådan er IOF arbejde også...