Skip to main content

HKH Kronprinsen åbner WOC 2006

| Administrator | Nyheder 2006

Den 1. august deltager Kronprins Frederik i åbningen af VM i Orientering 2006. Åbningsceremonien vil finde sted i Mindeparken med Marselisborg Slot som den flotte kulisse for dagens begivenheder

Kronprins Frederik er protektor for VM i Orientering og det er med stor stolthed, at arrangørerne nu kan offentliggøre Kronprinsens tilstedeværelse ved begivenhederne. Åbningsceremonien finder sted i pausen mellem kvalifikation og finaler for både herrer og damer på sprintdistancen, og der bliver således lejlighed for Kronprinsen til at følge de danske verdensstjerner i aktion på denne meget intensive og publikumsvenlige distance. DR Sporten er ligeledes på pletten og sender tv fra finalerne som bliver løbet i og omkring Mindeparken i Århus.

VM arrangørerne har gjort sig store anstrengelser for at gøre både finalerne og åbningsceremonien så intensive og publikumsvenlige som muligt, i håb om at lokke rigtig mange tilskuere til. ”Det er ingen tilfældighed, at vi har placeret den mest publikumsvenlige distance i hjertet af Århus; og Kronprinsens tilstedeværelse er et stort plus i vores bestræbelser på få århusianerne til at møde op og bakke de danske løbere op i deres jagt på VM guldet.” udtaler pressechef Johan Fegar.

Det er i øvrigt ikke første gang, at de kongelige er med til at kaste glans over et VM i Orientering på dansk grund. I 1974 var det Dronning Margrethe, der overrakte medaljen, da danske Mona Nørgaard vandt VM guld på den lange distance.


Program for den 1. august.

09.00-11.00
Kvalifikationsløb

16.00-16.45
Åbningscermoni

16.50-17.50
Herrefinale på sprintdistancen

18.00-18.50
Damefinale på sprintdistancen

19.15-19.45
Præmieoverrækkelse

http://www.woc2006.dk/