Skip to main content

Tæt på – og alligevel langt fra

| Administrator | Nyheder 2006

12.-plads til Chris Terkelsen – 54 sekunder fra en medalje

Det er ganske få sekunder, der afgør medaljefordelingen ved EM i Estland. På mellemdistancen var det igen de små marginaler, der afgjorde fordelingen af medaljer og sekundære placeringer.

Chris Terkelsen blev bedste dansker på en 12.-plads. Han var lige med den fjerdeplacerede Damien Renard ved publikumsposten efter to tredjedele af banen. Men selv om han ikke bommede på den sidste sløjfe, tabte han alligevel tid og var i mål 1.10 minut efter franskmanden Thierry Gueorgiou, der forsvarede sit mesterskab fra EM i Danmark. Letten Martins Sirmais blev overraskende nummer to, mens Valentin Novikov fra Rusland snuppede bronzen. Alle tre lå inden for 14 sekunder.

Chris selv var overrasket over, at han havde mistet så meget tid på slutningen af banen. Han mente selv, at han ikke havde sat en fod forkert og var meget tilfreds med sin indsats. Men et dårligt vejvalg til næstsidste post blev fatalt. Inden det lå han nummer fem, men raslede ned på den 12.-plads, som blev slutresultatet.

Rene Rokkjær leverede en fin mellemdistance som nummer 16, 1.43 minutter efter Thierry Gueorgiou mens Christian Nielsen måtte sande, at man med en tidlig startplacering heller ikke i dag kunne levere et topresultat. Derfor var hans 27.-plads, 3.15 efter ganske respektabel.

Hos kvinderne viste Signe Søes endnu en gang sit store potentiale med en 19.-plads, 5.20 minutter efter vinderen, Minna Kauppi fra Finland. Signe leverede et stabilt løb uden de store bom. Hun indfriede dermed sin målsætning om en top 20-placering i det stærke felt og fik samtidig en bekræftelse på, at hun er godt på vej mod et topresultat ved VM i Århus om knapt tre måneder.

Helene Hausner havde lige som Christian Nielsen en tidlig starttid på baggrund af kvalifikationen mandag. Men hun fik aldrig orienteringen til at stemme og måtte se sig henvist til en placering som nummer 47.

Jakob Ødum var ganske godt tilfreds med den danske indsats.

- Alle leverede fine indsatser, hvor det kun er de små marginaler der skiller. Tidsmæssigt er afstanden op til de bedste OK, vi har mange løbere lige under den absolutte top og det bekræfter, at vi er på vej mod at lave noget godt ved VM, sagde landstræneren.

Simone Niggli-Luder måtte endnu en gang indse, at hun ikke kan vinde EM-mellemdistancen. Lige som ved det seneste EM i Danmark i 2004 blev det til en femteplads. Dermed er det den eneste interenationale titel, det schweiziske fænomen endnu ikke har vundet.

Selv om b-finaler sjældent har den store bevågenhed, skal det nævnes at Carsten Jørgensen vandt hos mændene, Christian Christensen blev nummer 13 og Mikkel Lund nummer 25 efter et kæmpe bom.

Hos kvinderne blev Gry Johannsen nummer 21, mens Anne Konring Olesen ikke fuldførte.

http://www.eoc2006.ee/results.php