Skip to main content

Nydalens første Tiomila-sejr

| Administrator | Nyheder 2006

Simone Niggli-Luder på sidsteturen var hurtig - men ikke hurtig nok

Denne weekend løbes en af verdens største staffeter, Tiomila. Lørdag eftermiddag var damerne i aktion.

Første tur satte Delta og Järla IF i front med ca. 30 sekunder, men det blev let hentet af forfølgerne i løbet af anden tur, hvor der kom 16 løbere i mål i løbet af et minut.
Efter et dårligt løb af Lina Palmér på den korte, ugaflede tredje tur var en af favoritterne, Ulricehamns OK, røget 4 minutter bag teten, mens Birte Riddervold bragte NTNUI i front med 1.13 ned til forfølgerne fra Halden, Delta - og Nydalen. Jenny Johansson rettede næsten op på Ulricehamns tidstab med et meget hurtigt løb på fjerde tur, men desværre for dem løb Elisabeth Ingvaldsen lige så hurtigt og bragte Nydalen i front med 3 minutter. Forfølgergruppen var på 7 hold, heriblandt altså Ulricehamns OK.
Sidste turen var på 9,4 km - den længste dametur i Tiomilas historie - og undervejs kunne man følge løberne ikke blot på storskærm fra TV-posterne, men også med GPS tracking fra danske TracTrac. Her kunne man så se, hvordan Ulricehamns "hemmelige våben", Simone Niggli-Luder, trak fra forfølgergruppen og langsomt åd sig ind på Marianne Andersson. Men tre minutter er lang tid, selv over 9 km, og det lykkedes ikke for Simone at hente det hele. Marianne Andersson kunne således løbe Nydalens første Tiomilasejr ind sammen med sine holdkammerater. Ulricehamns OK blev to'er og Store Tune IK tre'er.

Bedste danske hold blev ikke uventet OK Pan 1, hvor Signe Søes imponerede med at komme ind på niende-pladsen efter første tur - blot 1.02 efter teten. "Det gik OK", mente hun. Karina B. Knudsen på anden tur løb også fantastisk og tabte yderligere kun 1 minut.
De følgende ture kunne ikke helt følge med teten, men gode løb af Mette Hjerrild, Gry Johannsen og Ane Linde gjorde at tidstabet kun blev på knap 30 minutter i alt og en 49. plads - den bedste placering til OK Pans damer ved Tiomila.

Resultater


1. Nydalens SK : 3.34.01
2. Ulricehamns OK : +0.44
3. Store Tuna IK : +2.42
49. OK Pan : +29.28
106. Farum-Tisvilde OK : +51.53
215. Spring Cup OK : +1.29.55

Kl. 23 går starten for herrerne og den kan også følges live på nettet. Forventet målgang er i morgen kl. 10.30. For dem, der kan tage den svenske, digitale kanal SPORT-Expressen, så kan man også følge stafetten hele natten igennem direkte på TV.

http://www.10mila.se/2006/online/