Skip to main content

DM Nat og DM Sprint i weekenden 1-2. april

| Administrator | Nyheder 2006

I den kommende weekend dystes om medaljer og

Den danske elite som i den forgange weekend dystede mod hele verdenseliten ved Spring Cup skal i den kommende weekend igen have konkurrencegenet tunet ind. Lørdag aften afvikles de danske mesterskaber i natorientering og søndag gælder det mesterskabet i sprint.

Weekendens to mesterskaber er årets første og forårets eneste. Størst interesse vil der være omkring søndagens mesterskab i sprint, som samtidig også tæller som et af tre udtagelsesløb, dels for A-landsholdet til EM, der afvikles i Otepää i Estland i dagene 7-13. maj og dels for B-landsholdet til Nordic Meeting i Arendal i Norge i dagene12-14. maj.

DM Sprint – EM udtaglesesløb
Alle de bedste er tilmeldt, og alle – også de der ikke startede i Spring Cup – forventes at starte.

Mikkel Lund og Christian Nielsen, begge Fåborg OK, var to af de løbere, der ikke startede i Spring Cup. Begge vil vi helt sikkert komme til at se med helt fremme i medaljekampen. Christian Nielsen viste forrygende form på distancen i starten af måneden ved at vinde både første og anden afdeling af årets Park World Tour i Italien og Mikkel Lund ved vi også behersker denne disciplin - blev nr. 5 ved EM i 2005.

Mange andre kan imidlertid gøre det. Forsvarende mester Rene Rokkjær, OK Pan, Århus, der efter lang skadespause viste forrygende form på Spring Cup Classic, og det samme gælder Claus Bloch, OK Pan sidste års to’er til DM Sprint og sprintspecialist. Men mange andre vil imidlertid blande sig – blandt andet de to unge Rasmus Søes, Farum OK og Tue Lassen, Fåborg OK og de to veteraner Chris Terkelsen, Farum OK og Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK.

I alt stiller 45 af de bedste danske herreløbere til start.

Dameklassen samler også alle de bedste. Lige nu er det svært at se, hvem der kan slå sidste års mester Anne Konring Olesen, som også viste international klasse ved weekendens Spring Cup med sin femteplads, men hendes to landsholdskollegaer Helene Hausner, OK Øst Birkerød og Signe Søes, OK Pan, Århus vil bestemt gøre alt for at få Annes skalp. Ingen af dem var med ved sidste års DM Sprint.

Et VM i Danmark har også lokket nogle af de ældre travheste af stalden. Det bliver således spændende at se Dorthe Dahl, FIF Hillerød, den nok mest rutinerede danske sprintløber overhovedet, med utallige Park World Tour løb i rygsækken, Yvonne Fjordside, OK Pan, medaljetager til DM Sprint de seneste tre år og endelig Maria M. Højer Staugaard, Kolding OK. Alle piger pænt over de 30, men alle med lysten og farten i behold.

DM Sprint afvikles i Frederiksværk med stævneplads på torvet. Første start er kl. 11.30

DM Sprint er endvidere 1. afdeling af juniorernes Landinspektør Junior Cup. For seniorerne er det 3. afdeling af årets Trimtex Cup.

DM Nat

DM Nat afvikles i Valby Hegn lige nord for Helsinge. Som for DM Sprint er det med Tisvilde Hegn OK som arrangør og første start går kl. 21.00 lørdag aften

DM nat indgår i Trimtex Cup og startfeltet har som til DM Sprint mange stærke navne.

På herresiden sidste års mester Nicolai Nielsen, Ålborg OK og bronzevinder Rasmus Søes , Farum OK samt A-landsholdsløberne Chris Terkelsen, Farum OK, Troels Nielsen, Horsens OK og Rene Rokkjær, OK Pan.

I dameklassen kan det som sidste år blive en dyst mellem de to søstre Anne og Maria Konring Olesen. De nærmeste udfordrere kan blive sidste års bronzevinder Gry Johannsen, juniorløberen Ane Linde og veteranen Yvonne Fjordside, alle OK Pan, Århus.http://www.tisvilde-hegn-ok.dk/thokmx/nyheder/indbydelse_sprint020406.htm