Skip to main content

Christian Nielsen på Sky Sport

| Administrator | Nyheder 2006

Christian Nielsen har sendt følgende efter hans sejr i PWT på Sicilien

Jeg så frem i mod løbet som en lille dreng juleaften. Dels fordi det altid er sjovt og intenst at løbe sprint orientering, men der stod jo også lidt penge på spil, samtidigt som solen skinnede, arenaen var fantastisk og der var spræl i benene.

Der var en præsentation af hver løber til ære for publikum og tv (Sky Sport), på en fin scene. På samme scene var der både rampe-start og målgang ved en fotocelle. Opløbet og strækningen til startpunktet var på en fantastisk flot aveny, hvor man virkelig fik lyst til bare at blæse afsted, når man fik kortet.

Når der blev kaldt frem til startgaten, fik man mulighed for at kigge på et blankt kort i det sidste minut inden start. Jeg brugte det til at planlægge vejvalg til mulige postplaceringer, som overensstemte med 1. postens definition. Jeg var så het på gröten", at jeg næsten glemte at tage kortet i startøjeblikket - jeg vidste jo hvor jeg skulle hen uden kort!
Det lille gip, det gav gennem kroppen, da jeg indså at jeg næsten havde startet uden kort, fik mig til at fokusere stenhårdt på kortlæsningen og forsøge at fortrænge alle forårskåde løbefølelser fra benene.

På 1:4000 går det jo ret stærkt og til de første par poster var det bare om at holde tungen lige i munden for ikke at lave fejl. Så jeg var ikke helt fremme i skoen med orienteringen til post tre, hvor jeg ikke havde læst ordenligt på hele strækket og var på vej ind i en blindgyde - jeg tog et lille stop og fik rettet fejlen endnu inden den blev alt for kostbar. På samme post lavede jeg dog et lille svaj, så på hele strækket var jeg hele 23 sek efter bedste stræktid. Ikke en god start, men forsøgte bare at være nøjagtig med orienteringen hele vejen og samtidigt være aggressiv, hvilket gik fint.

Banen var stort set helt flad og orienteringen ret lignende mellemdistance orientering på visse stræk, som gik i både åbent og tæt skov med til tider dårlig sigt.
Jeg følte mig godt tilpas tekniskt og det var ikke så svært så længe man vidste, hvor man var og kunne angribe derfra - men mistede man først lidt fodfæste mht. hvor man var, var der en del, som hurtigt tabte lidt tid.

Det var en fed følelse at løbe i mål og finde ud af at det var bedste tid, selvom det ikke havde været et rent löb. Og to min senere kunne jeg konstatere at det var nok til 1. pladsen - fedt!!
Så blev det lidt sjovt med interview til Sky Sport og hyldning fra tilskuerne.
Fedt at få lov til at strække armene i vejret med et stort smil og bare nyde sejrens sødme og solen i ansigtet...

En god dag på Sicilien og en god debut i PWT sammenhäng og på sæsonen".

Vh - Christian Nielsen