Skip to main content

Fortsat guld til FIF Hillerød

| Administrator | Nyheder 2006

I konkurrencen om at være største klub målt på aktive medlemmer er FIF Hillerød stadig bedst, men der rykkes godt bagfra, hvor Roskilde er året højdespringer..

Det interne ”mesterskab” om at blive Danmark's største orienteringsklub, målt på aktive medlemmer er tæt på at være slut. Der mangler stadig indberetning fra 9 klubber, så landsresultat må vente lidt endnu.

Kom nu de sidste!.
Det kan IKKE komme bag på nogen at klubben skal indberette medlemstal til Danmark Idræts-Forbund hver år i december.

Indberetningen er et mellemværende direkte imellem klubberne og DIF. Derfor er det klubben selv der skal gøre arbejdet med at finde de rigtige tal og indsende dem.

Vi skal have alle med, der er tilskudskroner fra DIF i det korrekte medlemstal, og slendrian belønnes ikke.

Medlemstallet er også vigtigt, når vi skal måle på effekten af vores satsning på flere medlemmer.

Men tilbage til det spændende opgør i toppen af dansk kluborientering.

Vinder blev i år atter FIF Hillerød med 256 aktive medlemmer imod 254 sidste år. Farum OK og Silkeborg OK deler sølvmedaljen med 228 medlemmer i mod henholdsvis 203 og 217 året før. OK Pan skuffer med 227 på en 4. plads mod 253 ved sidste indberetning.

Årets højdespringer og solstrålehistorie er OK Roskilde, der bliver nr. 5 med 209 aktive medlemmer i mod 155 sidste år, En fremgang på 54 medlemmer eller knap 35 % på et år.

6. pladsen tilfalder Ballerup og Horsens til deling med 203 til hver imod 191 og 209 sidste år. Vi springer 7. pladsen over og finder Odense på en sikker 8. plads med 200 aktive, et lille tab på bare 4 medlemmer, mens OK Øst på 9. pladsen går frem fra 189 til 194 aktive.

Top ti sluttes af med Kolding, der noteres for 183 aktive medlemmer i begge år.

Lidt regning på top ti klubberne viser en fremgang for de fleste af disse klubber og samlet en tilvækst i aktive medlemmer på 3-4 %.
Der er selvfølgelig usikkerheder knyttet til landsresultatet, men min fornemmelse efter de mange klubbesøg, her i efteråret, er vi har set bunden af 10 års ubrudt nedgang.

Nedgangen har været båret af en stadig tilpasning af medlems- og klubstrukturen. De mange medlemmer vi havde via de militære idrætsforeninger og spejderorganisationerne er nu tæt på at være ude af statistikken.

Samtidig har den nye kontingentstruktur betydet, at klubberne er blevet mere nøjeregnende, når de tæller deres medlemmer. Jeg tror at tilpasningen nu er afsluttet. Og fundamentet for en satsning, som den vi har set i Roskilde vil kunne slå igennem andre steder.

Her har vi en fordel frem for mange andre idrætsgrene. Vi har ingen ventelister og ingen pladsproblemer. Vi kan let tåle at bliver 25 % flere uden det kan ses andre steder end på klubbens og forbundets bundlinie.

Vi mangler lige svar fra: ROID Midtjylland, Idrætsforeningen for Flyvestation Ålborg, Melfar, Ribe OK, Fredensborg OK, Idrætsforeningen, Flyvestation Værløse, København Døves Idrætsklub, Orientering, KFIU, Nykøbing F Roklub, og Vordingborg Garnisons IF’s O.S. Hjælp dem og os til at få de sidste medlemstal pr. 1. december 2005 på plads overfor DIF.