Skip to main content

NORD møde i Oslo

| Administrator | Nyheder 2006

Mens O-folket får masser af flot natur og frisk luft ved Vinter Cup i ....

Mens O-folket får masser af flot natur og frisk luft ved Vinter Cup i Øst, Fidusløbet i Syd og kredsrepræsentantskabsmødet i Nord, drager 10 udvalgte af sted mod Nord til Norges hovedstad Oslo.

Det sker for at vedligeholde og udbygge det samarbejde, der er ældre end vores forbund: NORD samarbejdet.

Og Danmark er centralt placeret ved forhandlingsbordet. Vi var vært for det seneste NORD møde i januar 2005 og har derfor haft stafetten. Hertil kommer at vi er midt i en 4 års periode, hvor vi har Sekretariatet for NORD samarbejdet. Endelig er vi som værtsland for WOC 2006 og NOC 2007 naturligt i centrum for flere af arbejdsgruppernes forhandlinger.

Den danske delegation ledes af Ole Husen, der samme med Helge Søgaard deltager i NORD mødets centrale forhandlinger. Ved bordet er også Ove Gasbjerg, der NORD samarbejdets sekretær i denne periode.

I arbejdsgrupperne er vi repræsenteret af Jette Kreiberg og Jesper Lysgaard, Børn og Unge samt Bredde, mens vi i arbejdsgruppen vedrørende Elite stiller med Helge Lang Pedersen, Jakob Ødum og Karl Kristian Terkelsen. Der er denne gang ikke korttegning på programmet, men en arbejdsgruppe omkring praktisk løbs-IT. Her har vi valgt at sende Søren Theilgaard (EMIT & E-time) og Mogens Jørgensen (SportIdent) af sted.

Selvom en tur til Norge på denne årstid lyder besnærende, kan jeg fortælle at NORD møder er hårdt arbejde. De øvrige lande, Norge, Sverige og Finland stiller også med topkvalificerede delegationer, som er klar til at give og tage i det ofte krævende forhandlinger, som peger mange år frem.

Norden er en stormagt i IOF, især når vi møder frem med afstemte holdninger og gennemarbejdede forslag. Der er IOF Congress og XXIII Ordinary General Assembly i dagene fra 31 juli til og med 3, august 2006 i Århus. Det er forberedelserne hertil der vil optage megen tid ved NORD mødets centrale bord.

IOF er blevet en verdensorganisation, og mange tænker anderledes end vi i Norden. Det er godt, for det kan netop være med til at skabe det nybrud, som er nødvendigt, hvis orientering fortsat skal have fremgang. Men vi skal være med og helt fremme, når den kommende års indsatsområder skal beskrives, forhandles og vedtages. Derfor har vi brug for hinanden i NORD.

Huskede jeg at fortælle at de danske deltagere starter hjemmefra før det bliver lyst lørdag og først er hjemme søndag aften sent. At de ikke ser de norske fjelde, da mødet holdes på et kedeligt hotel i lufthavnen, og at de næppe får megen søvn, da den uformelle snak og det uformelle samvær lørdag aften ofte gør det svært at finde sengen.

Vi andre kan så nyde en pyntet dansk natur og frisk luft så længe.