Skip to main content

Chris Terkelsen sluttede af med sejr i Kina

| Administrator | Nyheder 2005

Efter finalen i årets Park World Tour, hvor en madforgiftet Chris Terkelsen måtte nøjes med en skuffende tiendeplads er maven igen kommet i orden. Chris Terkelsen, som kunne slutte en fantastisk sæson af med stor sejr i årets sidste World Ranking Event lø

Efter finalen i årets Park World Tour, hvor en madforgiftet Chris Terkelsen måtte nøjes med en skuffende tiendeplads er maven igen kommet i orden, og dermed også orienteringsløberen Chris Terkelsen, som kunne slutte en fantastisk sæson af med en sejr i årets sidste World Ranking Event løb.

En meget tilfreds Chris Terkelsen udtalte efter løbet: ”Efter et næsten perfekt løb blev det til en overraskende stor sejr i Yuxi, Kina i årets sidste World Ranking Event. Sejren sætter det perfekte punktum for en rigtig drømmesæson. Jeg startede også året med en WRE-sejr i Danmarks internationale sæsonpremiere Spring Cup, men jeg havde aldrig troet, at jeg ved årets afslutning skulle stå med bl.a VM-sølv og en World Cup-sejr”.
Om selve løbet fortæller Chris: ”Løbet gik i samme perle af et orienteringsterræn som i går, men som rigtig klassisk orientering, var det med hele 520 meters stigning på blot 8,5 km - en meget fysisk og vejvalgsbetonet bane. Præcis som på World Cup-afslutningen for godt en måned siden lykkedes jeg med en hård åbning og fik kontakt med Mats Haldin (FIN) efter 20 minutters løb. Mats var et monster i bakkerne i dag og sørgede for, at der blev holdt et højt tempo, mens jeg kunne lukke hullerne og sikre godt flyd ved at styre den rigtige vej gennem de vanskelige erosions-raviner, som terrænet bød på”, slutter Chris Terkelsen.
Finalen i årets Park World Tour og gårsdagens mellemdistance, hvor Chris Terkelsen blev nr. fem og dagens lange distance er de første WRE-løb, der nogensinde er blevet afholdt i Kina, og kineserne har disket op med en rigtig lækkerbidsken af et terræn til kampen om point til verdensranglisten.
Startfeltet bar selvfølgelig præg af, at løbet gik i god afstand fra Europa og sæsonens vigtigste konkurrencer, men var trods alt så stærkt, at det burde give World Ranking-point nok til, at Chris Terkelsen kan klatre ind i top 10 på verdensranglisten, inden listen går på juleferie. Det vil vise sig, når listen er opdateret indenfor nogle dage.

Resultater:
Herrer, 8.8 km
1: 60.54 Chris Terkelsen (DEN)
2: 62.39 Martin Johansson (SWE)
3: 69.19 Ewan McCarthy (GBR)
4: 69.35 Yuri Omelchenko (UKR)
5: 70.45 Mats Haldin (FIN)Læs mere på Chris Terkelsens hjemmeside: http://www.christerkelsen.dk


http://www.orienteering.org/