Skip to main content

Testen af Micr-O gik 'kæmpe bra'

| Administrator | Nyheder 2005

Konceptet "Micr-O", som NOF i samarbejde med TV2 Norge har udviklet, blev søndag testet ved Norwegian Spring. Testen gik, 'kæmpe bra' ifølge NOF's generalsekretær. Konceptet får nu sin debut ved de åbne Nordiske Mesterskaber, der afvikles ved Notodden i s

Norges Orienterings-Forbund har udviklet et TV-koncept, som de kalder ”Micr-O”. Efter søndagens meget positive test vil konceptet første gang blive taget i anvendelse i en større international konkurrence i forbindelse med Nordisk Mesterskab ved Notodden i slutningen af maj som en del af mellemdistance.

Generalsekretæren for Norsk Orienterings-Forbund, Astrid Waaler Kaas var meget tilfreds med testen. - Vi har kun fået positive tilbagemeldinger både fra løbere og fra TV-folkene. Alt gik godt og teknikken fungerede. Det lykkedes at vise orienteringsløb og orienteringskonkurrencen på en måde, så det er let at forstå, udtrykte en tilfreds Astrid Waaler Kaas.

Kort - og meget forenklet fortalt, går konceptet ud på, at løberen skal løbe en bane igennem, som består af tre dele. Den første og længste del af banen består af en normal o-bane. Anden del af banen er den såkaldte Micr-O del. Micr-O banen er speciel ved, at der ved hver rigtig post er nogle snydeposter. Det gælder nu for løberen om at klippe den rigtige post blandt flere snydeposter. Løberen bliver ikke diskvalificeret ved at klippe en forkert post - eller for den sags skyld at hoppe en post over, men bliver i stedet straffet med at skulle løbe strafferunder efter målgang. Konkurrencekonceptet minder meget om skiskydningskonceptet. Via elektronisk registrering fra alle poster på Micr-O banen, vil publikum på stævnepladsen, eller derhjemme i stuen på TV, umiddelbart kunne se om en løber har klippet rigtigt eller forkert.
Den sidste afsluttende del af banen er igen en normal orienteringsbane. Den samlede distance for de tre dele ud gør ca. 6 km.
Løberne er også udstyret med et tracking system, udviklet af tre danske orienteringsløbere, her i blandt den tidligere danske World Cup vinder, Chris Terkelsen. Det betyder at seere kan følge løberne på skærmen hele banen rundt. Det kombineret med et stort antal TV-kameraer til Nordisk Mesterskab vil utvivlsomt sætte nye standarder for idrættens formidling på TV.

NOF har gennem 2003 og 2004 udviklet konceptet ”Micr-O” og tilpasset det som TV-format. Hensigten er at få lavet live-transmissioner oftere fra nationale og internationale orienteringsløb og få vist dette for flere seere på TV.

NOF og TV2 Norge lægger ikke skjul på, at satsningen koster mange penge. Parallelt med udviklingen af TV-konceptet arbejdes der på at finde økonomiske modeller, som sikrer en videre udvikling, der gør det muligt at producere god tv-underholdning fra flere orienteringsløb. Der arbejdes bl.a. i et nordisk samarbejde omkring finansiering samt distribution til andre TV-kanaler.

Det danske landshold testede konceptet i forbindelse med en landsholdssamling på Bornholm i februar.
I gårsdagens verdenspremiere deltog også danske løbere. Christian Nielsen, Mikkel Lund og Henrik Jørgensen alle Fåborg OK blev henholdsvis nr. 22, 29 og nr. 52.

http://dokumenter.halden-skiklubb.no/nspring/2005/MicrO/Micr-O_170405blind.jpg