Skip to main content

Claus Bloch og Chris Terkelsen deltager i PWT i Kina

| Administrator | Nyheder 2005

I år er det tiende gang Park World Tour afvikles. Det fejres bl.a. med en 14 dages jubilæumstur til Kina. Danske deltagere er Claus Bloch og Chris Terkelsen.

I 1996 da Park World Tour (PWT) første gang blev afviklet var der fire afdelinger, én i henholdsvis Finland,
Sverige, Norge og Tjekkiet.
Første gang Kina kom med på programmet var i 1998 og i år er det sjette gang turen går til det store land, idet Kina ikke var med i programmet i 2002.
PWT's lancering af den hurtige parkorientering med vindertider på 12-15 minutter var den direkte årsag til, at disciplinen kom på IOF's VM program fra 2001 (ved VM i Finland) under betegnelsen "sprint".
Til næste år, når VM løbes i Danmark er det femte gang sprint er på VM programmet. Mindeparken i Århus vil danne rammen om løbet.

I år skal de sidste fem af årets i alt syv PWT-afdelinger løbes her, og PWT arrangørerne lover, at de 14 dage PWT-turen tager bliver en farverig oplevelse for deltagerne.
I de to uger vil der blive konkurreret i Kinas smukkeste by Shanghai, ligesom der vil blive konkurreret i andre af Kinas metropoler med indbyggertal på adskillige millioner indbyggere: Suzhou, Hangzhou og Jinhua.
Sidste afdeling og den store finale vil blive afholdt i den sydlige provins Yunnan i byen Yuxi. Det sker i forbindelse med de første World Ranking Events nogensinde i Kina.

Chris Terkelsen var første gang med i PWT i 1997 og står i statistikken noteret for at have været med i 20 afdelinger i alt. I 1997 blev det til en sammenlagt tredjeplads bl.a efter en afdelingssejr i Graz i Østrig. Tre’er blev han også samlet i 1998, året hvor Chris Terkelsen vandt den samlede World Cup. I 1999 var han med en enkelt gang, det var da den hidtil eneste PWT afdeling blev afholdt Danmark i Farum. Herreklassen blev her i øvrigt vundet af Carsten Jørgensen med Allan Mogensen på en tredjeplads. Sidste gang årets sølvmedaljevinder, Chris Terkelsen, optrådte i PWT sammenhæng var i en enkelt afdeling i 2000 i Bangkok.

Claus Bloch har løbet i alt seks PWT afdelinger og har gjort denne orienteringsdisciplin - sprinten - til sit speciale. Var med første gang i 2004, hvor det blev til fire afdelinger og ligger efter de to første afdelinger i årets PWT på en sammenlagt fjerde plads. Claus Blochs bedste afdelingsplacering er en tredjeplads fra dette års anden afdeling i Brindisi i Italien.

Danske PWT rekorder:
Dorte Dahl er den danske dame, der har deltaget flest gange - i alt 31 gange, og det er blevet til to sejre. Blandt herrerne er det Carsten Jørgensen, der er topscorer med 31 PWT deltagelser og sammenlagt fire sejre.

Sådan løbes der i Kina:
3. afdeling, tirsdag den 1.11. i Shanghai
4. afdeling, torsdag den 3.11. i Suzhou
5. afdeling, lørdag den 5.11. i Jinhua
6. afdeling, søndag den 6.11. i Hangzhou
7. afdeling, torsdag den 10.11. i Yuxi

Stillingen i toppen før Kina-turen
Herrer:
1. Øystein Kvaal Østerbø, NOR 45 point
2. David Brickhill-Jones, AUS 42 point
3. Johan Näsman, SWE 31 point
4. Claus Bloch 28 point
4. Carlo Rigoni, ITA 28 point

Damer:
1. Ieva Sargautyte, LTU 45 point
1. Dana Brozkova, CZE 45 point
3. Dainora Alsauskaite, LTU 30 point
4. Emma Dahlstedt, SWE 26 point
4. Riina Kuuselo, FIN 26 point

http://www.pwt.org/