Skip to main content

DAN 1 nr. fire i spurtopgør ved Euromeeting

| Administrator | Nyheder 2005

I et tæt spurtopgør blev det til en flot fjerdeplads til det danske førstehold i herreklassen ved Euromeetings sidste konkurrence, stafetten.

Det danske første hold i dagens herrestafetkonkurrencer ved Euromeeting i Estland leverede et resultat, som er det bedste et dansk B-landshold har leveret længe. I et spurtopgør om fjerde og femte pladsen klemte Christian Christensen sig lige netop ind foran Tjekkiet 1.
Jens Hansen havde valgt at sætte rutinerede Claus Bloch på første tur og så lade de to unge, Tue Lassen og Christian Christensen løbe anden og tredje tur. ”Claus levede op til mine forventninger, som den rutinerede løber han er, ved at være med teten ind efter første turen, men jeg er meget imponeret af de to unge, at de formåede at være med i det høje tempo, så vi fortsat var med i front og endelig ved at kunne afgøre et spurtopgør til dansk fordel”, fortalte en tilfreds Jens Hansen.
Ikke overraskende vandt Sverige 1 med bl.a. Emil Wingstedt på holdet.
Danmark 2 leverede også en tilfredsstillende indsats og blev nr. 12 af de i alt 19 herrehold.

For de danske damer gik det helt galt. Maria Konring Olesen, der løb første tur, løb til en forkert første post og var dermed hægtet af og dermed også holdet. Hverken Karina eller Ane nåede op i et tempo, der kunne matche det tempo, der skulle løbes i. Af de gennemførende hold måtte de danske damer se sig selv stå nederst på resultatlisten på en 13. plads.
Orienteringen var igen som på gårsdagens klassiske distance hurtig og meget letløbt. Terrænet vekslede mellem at være meget åben og så med mere diffuse og lidt tættere områder, hvor en del poster var placeret. De der ikke forstod at veksle mellem speeder og bremse i vekslingen mellem de åbne partier og de mere tætte partier blev straffet.

Resultater

Herrer
1.\tSverige 1, 2.07.30
2.\tSverige 2, 2.09.52
3.\tFinland 1, 2.10.56
4.\tDanmark 1, 2.11.52
5.\tTjekkiet 1, 2.11.54
12. Danmark 2, 2.17.09

Damer
1.\tSverige 2, 1.45.07
2.\tNorge 2, 1.48.01
3.\tEstland 1, 1.49.32
13. Danmark 2.11.55

http://kobras.polvamaa.ee/