Skip to main content

1.800 til Påskeløb 2005

| Administrator | Nyheder 2005

1800 orienteringsløbere fejre påsken i Jammerbugtskovene i det nordjyske

Tre skove i Han Herred lægger terræn og træer til, når Aalborg Orienteringsklub fra skærtorsdag til påskelørdag arrangerer de traditionsrige Påskeløb. Hvert eneste år i mere end 30 år har danske og udenlandske orienteringsløbere budt foråret velkommen ved at holde påske sammen et sted i Jylland – og i år sker det i plantagerne Kollerup, Vester Thorup og Svinkløv.

Panderynkerne var dybe hos de mange officials fra Aalborg OK i dagene efter stormen 8. januar. Men heldigvis viste det sig hurtigt, at de tre skove var sluppet heldigt. En del træer er væltet, men ikke flere end at løbet kan gennemføres ved at ændre lidt på nogen af banerne

1800 løbere har meldt deres ankomst, af dem er de 1450 danske, mens de øvrige kommer fra Norge, Sverige og Tyskland. De er fordelt på 57 klasser, hvor deltagerne konkurrerer både på den enkelte dags resultat og sammenlagt. Længden varierer fra de yngstes omkring to kilometer til den længste herreklasse på godt 11 kilometer hver dag. Som altid er banerne opgivet i luftlinje – i praksis kan de blive betydeligt længere.

Påskeløbene samler traditionelt bredden indenfor dansk orienteringsløb. Deltagerne er fra otte til godt 80 år, men nuværende eliteløbere må man kigge langt efter, for de fleste af dem tilbringer påsken på træningslejre i Sverige. Til gengæld bugner de store veteranklasser med gamle stjerner, som stadig dyster hårdt om æren. En sejr i påsken over de faste konkurrenter giver håneret resten af foråret.

Selvom fristen for tilmelding er udløbet er der håb. Køb blot en

Åben bane:
Der oprettes fem åbne baner. Løbere på åbne baner deltager ikke i etapeløbet, og har separat start og mål. Der kan startes mellem kl. 11 og 14 torsdag og mellem kl. 10 og 13 fredag og lørdag.

Nærmere oplysninger:
Via link herunder eller hos Stævneledere, Kirsten og Poul Bobach 9833 3221 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kørervejledning:
Der er afmærkninger med rød/hvide pile og orange/hvide postskærme ud til stævnepladserne.
Torsdag er der afmærkning fra vej 11 i østkanten af Fjerritslev.
Fredag er der afmærkning fra vej 569 i Vester Torup .
Lørdag er der afmærkning fra vej 11 i østkanten af Fjerritslev og fra Hjortdal Kirke.

http://www.orientering.dk/aok/paaske2005/default.asp