Skip to main content

World Cup finale i nærheden af Rom

| Administrator | Nyheder 2005

Årets World Cup finale afvikles i Monte Livado, 70 km øst for Rom. Landstræner Jakob Ødum har udtaget fem herrer og to damer til denne årets sidste store internationale opgave, der starter på mandag den 3.10.

Årets World Cup finale afvikles i Monte Livado, 70 km øst for Rom. Landstræner Jakob Ødum har udtaget fem herrer og to damer til denne årets sidste store internationale opgave, der starter på mandag den 3.10.
I den samlede stilling ligger Chris Terkelsen, sølvmedaljevinder fra VM i Japan, på en niendeplads og Anne Konring Olesen på en sammenlagt 11. plads.
For alle løbere gælder det om at forbedre deres resultat eller i det mindste at fastholde nuværende stilling.
Chris Terkelsen er den eneste dansker nogensinde, der har vundet World Cuppen sammenlagt. Det var da han vandt den afgørende finale i Finland i 1998.
Anne Konring Olesen vil kunne skrive dansk orienteringshistorie ved som den første danske kvindelige orienteringsløber at slutte i top ti. Hidtil bedste resultat er Ulrika Ø. Jørgensens sammenlagte 16. plads i 1992.
I stafetten har de danske herrer tidligere vist, at de har potentiale. Blev sammenlagt vinder i 1998, blev nr. tre i 1994 og igen i 2002 og i år blev de tre’er i første runde og ligger før stafetten i Italien nummer fire.

Det bliver fysisk og teknisk en krævende afslutning og et stort startfelt betyder at konkurrencen bliver hård for de danske løbere.

Finaleprogrammet ser således ud:
Mandag den 3.10. Mellem Kvalifikation og Finale
Tirsdag den 4.10 Sprint Kvalifikation
Onsdag den 5. 10 Sprint Finale
Torsdag den 6.10 Lang
Lørdag den 8.10. Stafet

Sprinten bliver efter landstræner Jakob Ødums vurdering meget interessant. Den afvikles i Cervara di Roma i den gamle middelalderbykerne, hvor der på en bane, der kun er 1.6 km lang, er 130 meter stigning.

Som udgangspunkt løber alle løbere alle distancer

Holdet er:
Anne Konring Olsen, FIF Hillerød
Signe Søes, Farum OK

Chris Terkelsen, Farum OK
Mikkel Lund, Fåborg OK
Christian Nielsen, Fåborg OK
Henrik Jørgensen, Fåborg OK
Troels Nielsen, Horsens OK

http://www.wcup2005final.info/Newse.htm