Skip to main content

Tue Lassen modtaget 10.000 kr

| Administrator | Nyheder 2005

I forbindelse med DM-Stafet i Holstenshuus modtog Tue Lassen Fyns Amts talentpris

I forbindelse med DM-Stafet i Holstenshuus modtog Tue Lassen Fyns Amts talentpris

Under Pressemeddelelser fra Fyns Amt har jeg lånt:
”Lørdag den 10. september 2005 modtog en glad Tue Lassen, Fåborg OK Fyns Amts Talentidrætspris 2005 som en anerkendelse af hans store sportstalent. Prisen blev overrakt i forbindelse med DM i stafetorienteringsløb. Orienteringsløbet foregik i Holstenshuusskoven ved Faaborg.
Tue Lassen er orienteringsløber og medlem af Faaborg Orienteringsklub. Han er 19 år, bor i Haastrup og går i 3.g på Faaborg Gymnasium.
Siden barnsben har han løbet i Faaborg Orienteringsklub, og det er i løbet af ungdomsårene blevet til flere danske mesterskaber. Det seneste mesterskab blev vundet i august 2005.
Bag Tues resultater ligger en næsten daglig træningsindsats, der blandt andet inkluderer træning i klubregi, egne løbeture samt styrketræning. Derudover deltager han også i talrige træningssamlinger og konkurrencer i ind- og udland. Næsten alle foregår i tilknytning til det danske juniorlandshold.
Tue ligger netop nu nr. 1 på den danske juniorrangliste for herrer under 20 år. Tue var i juli måned med på det herrejuniorlandshold, der sikrede Danmark en fornem 5. plads ved junior VM i Schweiz.
I næste sæson rykker Tue op som seniorløber og selvom springet fra ungdomsklassen til seniorklassen er stort, er første store ambition at kvalificere sig til det danske VM-hold, der skal deltage ved VM 2006 i Århus.

Fyns Amts Talentidrætspris:
Siden 2000 har en række unge sportstalenter modtaget Fyns Amts Talentidrætspris. Prisen bliver overrakt en kvindelig såvel som mandlig idrætsudøver. Senere bliver talentidrætsprisen overrakt en kvindelig idrætsudøver.

Tidligere prismodtagere:
2000: Louise Ørnstedt, svømning og Anders Hugger Nielsen, boksning
2001: Line U. Hansen, squash og Claus Pedersen, fodbold
2002: Mette Fischer Andresen, cykling og René Vogn, skydning
2003: Bodil Have, atletik og Alex Rasmussen, cykling
2004: Ann Spejlsgaard, skydning og Michael Eskesen, ishockey”


Til ovenstående skal tilføjes:
Amtsforeninger under DGI og specialforbund under DIF i Fyns Amt kan indstille udøvere til prisen. I dette tilfælde har Sydkredsen opfordret klubberne til at indstille kandidater og Sydkredsen har herefter indstillet Tue Lassen.

Tue understregede i øvrigt i den forgangne weekend kraftigt sine kvaliteter som orienteringsløber. I lørdagens DM-stafet løb han på Fåborgs andethold i H21 en flot tredjetur i tredjehurtigste tid, kun slået af vinderen Carsten Jørgensen og klubkammeraten Mikkel Lund.
Søndag var der ingen tvivl om hvor mesterskabet skulle stå i H20, i det han forsvarede sit mesterskab fra 2004 på den klassiske distance med en margin på over tre minutter.
På spørgsmålet om hvad Tue skal bruge de mange penge til var det umiddelbare svar:”At overleve for som studerende i Århus!”,
Tue er fra dette efterår flyttet til Århus for at læse, og selv om det da kan være svært nok at få økonomien til at hænge sammen som studerende og satsende orienteringsløber glæder Tue sig til at blive en del at det gode træningsmiljø, der er i Århus, og som kan være med til at holde træningsmotivationen højt mod kommende store mål, så en del af pengene går sikkert også til at nå nye mål som orienteringsløber.