Skip to main content

Flot DM Weekend på Fyn

| Administrator | Nyheder 2005

På en sjælden flot stævneplads på markerne op til Holstenshus Skov blev Tisvilde Hegn OK hos herrene og OK Øst hos damerne lørdag danske stafetmestre.Søndag blev favoritterne slået og Signe Søes, Farum OK og Henrik Jørgensen, Fåborg OK blev individuelle

På en sjælden flot stævneplads på markerne op til Holstenshus Skov blev Tisvilde Hegn OK hos herrene og OK Øst hos damerne lørdag danske stafetmestre.
Søndag blev favoritterne slået og Signe Søes, Farum OK og Henrik Jørgensen, Fåborg OK blev individuelle danske mestre for første gang

DM Stafet
I lørdagens stafet var der i herreklassen på forhånd langt op til et tæt og spændende opgør mellem de regerende mestre fra Faaborg OK, Farum OK, Tisvilde Hegn OK og OK Pan - og det blev lige så tæt og spændende som man havde håbet.
Efter de to første ture var Farum hægtet lidt af, mens der fortsat var en intens og spændende kamp mellem OK Pan, Fåborg OK og Tisvilde Hegn OK.
På tredjeturen blev OK Pan med Claus Bloch koblet af før publikumsposten, så kampen om guld og sølv på den sidste runde alene blev en kamp mellem Mikkel Lund, Fåborg OK og Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK. Ved passage af publikumsposten så Mikkel Lund ud til at have det største overskud, men kort før mål lykkes det Carsten at komme fri og således løb han Tisvilde Hegn OK ind til guldet. Ca. 30 sek efter kom Mikkel Lund, og de regerende mestre måtte dermed nøjes med sølvet. OK Pan med Claus Bloch kom ind på tredjepladsen.
Med dagens sejr sikrede Tisvilde Hegn OK dermed også den samlede sejr i Kvitåvatn Stafetligaen.

I dameklassen formåede de to ”veteraner” fra OK Øst, Charlotte Trane D40 og Mette Steffensen D35 på de to første ture at skabe et hul på to minutter til Helene Hausner på sidste turen. Helene Hausner var hurtigst af alle på tredje turen, så OK Øst kunne gentage sejren fra sidste år. Unge løbere var der til gengæld hos sølvvinderne OK Pan og bronzevinderne Horsens OK. Hos OK Pan var det med Ane Linde, junior og anden års senior, Gry Johannsen, på holdet og hos Horsens OK var det med to første års seniorer Karina B. Knudsen og Sarah Naomi Thomsen på holdet.

I H17-20 blev det en klar sejr til FIF Hillerød idet klubben både tog guld og sølv – imponerende - mens Silkeborg OK tog bronze. Farum OK vandt D17-20 foran FIF Hillerød og Horsens OK.

Resultater:
Herrer, tre ture (9,6 km, 6,7 km, 9,6 km), 18 hold
1. Tisvilde Hegn OK, 2.33.56
(Michael Sørensen, Jesper D. Jensen, Carsten Jørgensen)
2. Fåborg OK, 2.35.03
(Henrik Jørgensen, Christian Nielsen, Mikkel Lund)
3. OK Pan
(Christian Christiensen, Morten Fenger-Grøn, Claus Bloch)

Damer, tre ture (7,2 km, 5,5 km, 7,2 km), 10 hold
1. OK Øst, Birkerød, 2.39.43
(Charlotte Thrane, Mette Steffensen,Helene Hausner)
2. OK Pan, Århus, 2.46.14
(Gry Johannsen, Rie B. Christiensen, Ane Linde)
3. Horsens OK, 2.57.37
(Karina B. Knudsen, Susanne L. Thyssen, Sarah . Thomsen)
H17-20
1. FIF Hillerød 2.19.13
(Emil Folino Nielsen, Sigge L. Jensen, Rasmus Djurhuus)
2. FIF Hillerød 2.22.10
(Anders Konring Olesen, Casper Wraa, Jeppe Ruud)
3. Silkeborg OK 2.26.10
(Andreas Lyngaa, Jeppe Borch, Christian Bobach)

D 17-20
1. Farum OK 2.41.32
(Mette Kristiensen, Ida M. Heerfordt, Line Søderlund)
2. FIF Hillerød 2.59.28
(Lærke L. Jensen, Marie S. Sørensen, Anita S. Sørensen)
3. Horsens OK 3.32.39
(Rikke V. Pedersen, Line Højmark, Joanna K. Thomsen)

Se alle resultater på arrangørernes hjemmeside: http://www.orientering.dk/faaborg/Pages/FOK-arrangementer/DM-Stafet/ForsideDMstafet.htm


DM KLASSISK
Favoritterne faldt ved de danske mesterskaber
Ved søndagens danske mesterskaber i orienteringsløb var det i Chris Terkelsens fravær ventet, at kampen i herreklassen ville stå mellem den regerende mester, Troels Nielsen, Horsens OK, Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK og ikke mindst Mikkel Lund, Fåborg OK – alle VM løbere. Men det blev i stedet en anden Fåborg løber, Henrik Jørgensen, der løb af med sejren. Efter et næsten perfekt løb vandt Henrik Jørgensen foran Mikkel Lund og med Carsten Jørgensen på tredje pladsen.

Det var Henriks første individuelle DM-guld i seniorklassen. Henrik Jørgensens hidtil bedste placering på distancen er en 6. plads. Det var en meget glad Henrik Jørgensen, der sammen med klubkammeraten Mikkel Lund kunne fejre dobbeltsejren i herreklassen. ”Nu ved jeg hvordan det skal gøres. Jeg har tidligere være slem til permanent at tænke orienteringsløb – også mellem konkurrencerne med koncentrationssvigt til følge, når det så gjaldt. Nu tænker jeg ikke altid på orienteringsløb, og det har betydet, at jeg nu i stedet kan holde 100% fokus og koncentration, når det gælder”, sagde en tilfreds Henrik Jørgensen efter løbet.

Henrik Jørgensen viste et meget stort potentiale som juniorløber, men de lovende takter blev ikke videreført i seniorklassen, bl.a. pga. en meget langvarig knæskade, der holdt ham ude af orienteringsløb i en lang periode. Men i dette efterår er Henrik kommet med helt i toppen af dansk orientering hvor det blev til en 2. plads ved DM-mellemdistance for 14 dage siden, og så i dag, en sikker guldmedalje som er Henrik Jørgensens største resultat til dato.

I damernes klasse blev der også kåret en ny mester. Den kun 22-årige Signe Søes fra Farum OK vandt sin første seniortitel foran den forsvarende mester Helene Hausner, OK Øst og på tredjepladsen fulgte Maria Konring Olesen fra FIF Hillerød.
I Anne Konring Olesens fravær var det på forhånd ventet, at kampen om mesterskabet skulle skulle stå mellem de to VM-løbere. ”Jeg følte mig godt løbende i dag selv om jeg den i den seneste uge har været lidt småsyg. Jeg valgte at være offensiv fra starten og da jeg også kun lavede små fejl var det nok til at slå alle de mere rutinerede i klassen”, sagde en tilfreds Signe Søes efter løbet.
lagt. op til

Resultater
H21, 17.3 km og 34 poster, 50 deltagere
1. Henrik Jørgensen, Fåborg OK 95.41
2. Mikkel Lund, Fåborg OK 96.56
3. Carsten Jørgsen, Tisvilde Hegn OK 97.15
4. Yvhen Kandybey, Farum OK 98.11
5. Peter Horstmann, Søllerød OK, 100.11

D21, 10.3 km og 24 poster, 30 deltagere
1. Signe Søes, Farum OK 70.57
2. Helene Hausner, OK Øst Birkerød 71.38
3. Maria Konring Olesen, FIF Hillerød 74.57
4. Yvonne Fjordside, OK Pan, Århus 77.01
5. Ulrika Ø. Jørgensen, Kolding OK 77.11

H20
1.\tTue Lassen, Fåborg OK 72.01
2.\tSigge L. Jensen, FIF Hillerød 75.04
3.\tRasmus Djurhuus, FIF Hillerød 78.26

D20
1.\tSofie Sørensen, OK Roskilde 61.15
2.\tLine Højmark, Horsens OK, 84,50

H18
1.\tChristian Bobach, Silkeborg OK 62.49
2.\tCasper Wraa, FIF Hillerød 64.33
3.\tRico H. Mogensen, St. Binderup 66.47

D18
1.\tMaja Alm, OK HTF 48.37
2.\tLine Søderlund, Farum OK 51.13
3.\tPernille Spangsbjerg, Odense OK 55.00

Se alle resultater på arrangørernes hjemmeside: http://www.balslev.anet.dk/odenseok/DM2005/